Gemeente Leeuwarden

Persbericht:

Cambuursupporters krijgen twee fancoaches

Vanaf september 2010 zijn er twee fancoaches actief bij de BVO Cambuur Leeuwarden. De gemeenteraad van Leeuwarden heeft extra geld beschikbaar gesteld om het supporters-beleid een impuls te geven, waarvan de inzet van de straatcoaches een voorbeeld is.

De inzet van beide fancoaches (Johan IJselmuiden en René van Rijswijk) is gericht op het versterken van een positieve betrokkenheid van supporters bij Cambuur. Ook personen die nu nog een stadionverbod hebben, maar in de komende periode weer mogen terugkeren in het stadion, kunnen rekenen op de aandacht van de fancoaches.

De fancoaches begeleiden deze personen, zodat zij in de toekomst de club weer op een positieve manier kunnen steunen. Verder zijn de coaches tijdens de wedstrijden van Cambuur aanwezig en als dat nodig is, spreken ze supporters aan op ongewenst gedrag.

Het vergroten van de betrokkenheid tussen supporters en de club wordt ondermeer tot stand gebracht door:


- het organiseren van activiteiten voor groepen supporters van Cambuur;


- individuele hulp bieden aan of hulp zoeken voor supporters die dat nodig hebben;


- het onderhouden van contacten met supporters en de supportersvereniging kern van Cambuur.

De inzet van deze fancoaches is overigens een activiteit die deel uitmaakt van het brede pakket aan maatregelen die gemeente Leeuwarden, politie en Cambuur na de rellen op 3 juni 2009 heeft genomen.

De invulling van de functie van fancoach vereist veel creativiteit, flexibiliteit en inzet. Cambuur en de gemeente Leeuwarden hebben er veel vertrouwen in dat de beide aangestelde coaches deze uitdagende functie goed zullen uitvoeren. In het najaar van 2011 vindt een evaluatie plaats.