Politie Haaglanden

persberichten 9 september

Haaglanden, 09-09-2010

Oplettende bewoner betrapt autokraker
Den Haag Een 26-jarige Hagenaar die donderdagmorgen 9 september rond 02.00 uur thuiskwam, belde direct de politie toen hij zag hoe in de Maastrichtsestraat een persoon zich verdacht gedroeg tussen geparkeerde autos. Niet alleen zag de Hagenaar dat de hem onbekende persoon met een deken uit de auto van de buren stapte, ook zag hij dat de man daarna aan de deurgrepen van geparkeerde autos voelde. Nadat de Hagenaar de politie had gebeld, hield hij de man in de gaten. Gewaarschuwde agenten troffen de melder korte tijd later op zijn scooter aan in de Stevinstraat, even verderop konden zij een 23-jarige Hagenaar aanhouden. Behalve de eerder gestolen deken had de man ook twee telefoon en twee brillen bij zich. De politie onderzoekt nog of deze ook gestolen zijn.

19-jarige beroofd van GSM
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar werd donderdagmorgen 9 september rond 00.30 uur in de Vaassenstraat ondere andere beroofd van zijn mobiele telefoon. De Hagenaar liep in de straat toen een jongen hem vroeg hoe laat het was. Toen de Hagenaar hiervoor op zijn mobiele telefoon keek, pakte de jongen de telefoon. Vervolgens kreeg de beroofde Hagenaar een trap in zijn rug, waarna de straatrover wegrende in de richting van De La Reyweg. De jongen had een Noord-Afrikaans uiterlijk, was circa 1.75 mtr lang en 21 of 22 jaar oud. De verdachte had verder een normaal postuur, stekelig kort zwart haar en droeg een donkere broek en een glanzend donker jack tot op de heupen. Hebt u iets gezien van deze beroving of heeft u informatie over de dader? Neemt u dan contact op met politiebureau Zuiderpark via telefoon 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aangeschoten capriolen op gestolen bromfiets
Den Haag Een 50-jarige man uit Poeldijk haalde woensdagavond 8 september rond 23.10 uur verschillende capriolen uit op een rijdende bromfiets. Surveillerende politiemensen zagen de man rijden op een fietspad op de Loosduinsekade. De man viel hen op omdat hij reed terwijl hij op zijn bromfiets stond. En ook reed hij op een fietspad waarop hij met zijn brommer niet mocht rijden. De man beschikte de man niet over een rijbewijs en had hij ook geen legitimatie bij zich. Bij de controle bleek verder dat de kentekenplaten op de brommer niet bij deze bromfiets hoorden, ook was het framenummer onleesbaar gemaakt. Volgens de bestuurder was de bromfiets van een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze man zat nu bij hem thuis. Politiemensen hielden ook deze man aan. Hij moest nog verschillende openstaande boetes betalen.

Winkeldiefstal
Den Haag Beveiligers van een warenhuis aan de Grote Marktstraat hielden woensdagmiddag 8 september rond 15.00 uur een man aan op verdenking van winkeldiefstal. De beveiligers hadden gezien dat de verdachte, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, de beveiligingslabels van een trainingsbroek en vest verwijderde. Toen politieagenten de verdachte overnamen van de beveiligers bleek de verdachte ook nog een tas bij zich te hebben met daarin een trui en een overhemd van een andere winkel. De verdachte, een bekende van de politie, had geen bon bij zich en de agenten zagen dat de kleding in de tas beschadigd was; er zaten gaten op de plaatsen waar waarschijnlijk eerst de labels hadden gezeten. De verdachte bekende de eerste diefstal maar ontkende de andere. Hij werd ingesloten in het politiebureau en kreeg meerdere processen-verbaal.

Jeugdige aanrander aangehouden
Den Haag Politieagenten hielden woensdag 8 september om 19.05 uur een 15-jarige jongen aan op de Doddendaallaan. De jongen werd door een meisje herkend nadat hij haar eerder onzedelijk had betast. Het meisje was bezig met collecteren en hij bleef nu wederom in haar omgeving rond hangen. Toen hij wederom haar probeerde vast te pakken riep zij om hulp. Die rende achter de jongen aan en wist hem vast te pakken. De jongen is vervolgens overgedragen aan de politie.

Snorfietser gewond na aanrijding
Den Haag Een 17-jarige vrouw raakte woensdag 8 september om 10.50 uur gewond bij een aanrijding op de Lisztstraat. De vrouw reed op haar snorfiets op het fietspad van de Lisztstraat komende uit de richting van de Loosduinse Hoofdstraat en gaan de in die van de Oude Haagweg. Een automobilist die ook op de Lisztraat reed en linksaf sloeg om te parkeren, zag de vrouw op haar snorfiets niet aankomen en reed haar aan. De vrouw kwam hierdoor ten val en sloeg over de motorkap van de auto heen. Hierna klaagde zij over nek en last van een knie te hebben. De GGD vervoerde haar naar het ziekenhuis.

Ontbrekende stoeptegel, scooterrijder gewond
Den Haag Een 43-jarige man, woonachtig in Den Haag, kwam woensdag 8 september rond 15.00 uur met zijn scooter ten val op de Lekstraat. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen een snorscooter op het fietspad liggen en een man met een bebloed gezicht bij een raamkozijn zitten. Het slachtoffer kon zich niet herinneren wat er gebeurd was. Aan de sporen te zien was het slachtoffer vermoedelijk over enkele losliggende stoeptegels was gereden om een regenplas te ontwijken. Doordat er een stoeptegel ontbrak reed de man vermoedelijk in een gat en kwam daarna ten val. De GGD vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis..

Aanrijding na keren
Den Haag - Politieagenten onderzoeken een ongeval dat woensdag 8 september om 08.50 uur op de De Heemstraat plaatsvond waarbij een personenauto en een motorscooter met elkaar in botsing kwamen. De bestuurder van de motorscooter raakte hierbij gewond. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij inderdaad een slachtoffer met helm en een motorscooter op de grond liggen. Uit verklaringen ter plaatse bleek dat de motorscooter op de De Heemstraat reed in de richting van het Hobbemaplein en dat de personenauto, bestuurd door een 51-jarige man uit Den Haag, hem tegemoet reed. De personenauto maakte onverwachts een verkeersmanouvre waarbij hij vermoedelijk wilde kerenen daarbij de doorgetrokken streep overschreed en een aanrijding veroorzaakte met de motorscooter. De motorrijder botste tegen de linker zijde van de personenauto. Het slachtoffer was gelukkig wel aanspreekbaar maar moest door de GGD met nek- en rugletsel worden vervoerd naar een ziekenhuis.

Hulp uit onverwachte hoek
Voorburg Controleurs van de HTM kregen woensdag 8 september om 20.00 uur bij een controle in een voertuig van Randstad Rail op de Sint Martinuslaan hulp uit onverwachte hoek. Enkele personeelsleden controleerden een 26-jarige Zoetermeerder. De man bleek geen kaartje te hebben en sloeg vervolgens één van de controleurs in zijn gezicht. In het voertuig zaten twee agenten in burger die direct te hulp schoten en de agressieve reiziger aanhielden. De man moest mee naar het bureau en de nacht daar doorbrengen. Een 18-jarige Zoetermeerder die eveneens in een Randstadrailvoertuig aan een controle werd onderworpen, gedroeg zich ook agressief richting het controlerend personeel. Ook hij moest mee naar het politiebureau.

Politie beëindigt krakersactie
Maasland Politieagenten beëindigden woensdag 8 september om 12.00 uur een krakersactie van een pand aan de Oude Veiling. Meerdere personen waren het terrein opgegaan en wilden het pand kraken. Omdat het pand in zeer bouwvallige staat verkeerde werd de groep krakers gesommeerd het pand te verlaten. Een sloopbedrijf gaat donderdag 9 september het pand slopen.

Snelle politieinzet mede dankzij Westlanders succescvol s-Gravenzande en Wateringen Mede dankzij de inzet van een veel politie-eenheden uit het Westland en nabij gelegen politiebureaus en een politiehelikopter kon de politie donderdag 9 september om 09.20 uur een 21-jarige van een woninginbraak aanhouden. Vermoedelijk twee daders braken om 08.00 uur bij een woning aan de Parellelweg in s-Gravenzande in. Zij werden daarbij overlopen door de vermoedelijke bewoner en sloegen op de vlucht. Bij de zoektocht naar de twee daders werd gebruik gemaakt van meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter. Ook een politiehond nam aan de zoektocht deel. Uiteindelijk werd één van de vermoedelijke verdachten, afkomstig uit Den Haag, in het duingebied nabij Monster gesignaleerd en kon hij worden aangehouden. De man liep daarbij enkele beetwonden op, waarvoor hij in het ziekenhuis werd behandeld. Na zijn behandeling werd de man voor nader verhoor ingesloten. Korte tijd later om circa 09.00 uur kreeg de politie melding van een overval op een woning in Wateringen. Vermoedelijk twee daders overvielen een bewoonster van een woning aan de Van Catshuysenstraat. Hierbij raakte de circa 46-jarige bewoonster lichtgewond. Beide verdachten sloegen hierna op de vlucht Bij de zoektocht naar de dader werden wederom alle beschikbare politie-eenheden ingezet en werd wederom een beroep gedaan op de nog aanwezige politie helikopter. Meerdere buurtbewoners die gealarmeerd waren door de grote politieinzet en de helikopter - informeerden de agenten tijdens hun zoektocht naar de daders. Mede dankzij deze informatie konden de agenten achterhalen dat de twee vermoedelijke daders in een toevallig passerende lijnbus waren gestapt. Met de inzet van de politiehond en met ondersteuning van meerdere politie-eenheden konden deze twee verdachten uit de bus worden gehaald en worden aangehouden. Beiden aangehouden verdachten hebben geen vaste woon- en of verblijfplaats en zijn 30 en 42 jaar oud. De politie stelt een onderzoek in naar beide zaken.

Brutale diefstal
Rijswijk - Twee medewerkers van een supermarkt aan de Dr. H. Colijnlaan probeerden woensdag hun werkgever te bestelen. Rond 22.30 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij de supermarkt. Daar aangekomen bleek het te gaan om twee medewerkers 17 en 19 jaar uit Rijswijk die zonder toestemming van hun baas hun auto hadden volgeladen met onder meer 72 blikken energiedrank, potten gel en deodorant. Het tweetal werd aangehouden. Ze moeten hun daad voor de rechter verantwoorden. En in de winkel mogen ze niet meer komen.

Drie keer te veel
Rijswijk - Op de Vrijenbanselaan vloog donderdagochtend om 01.30 uur een 38-jarige Hagenaar uit de bocht. Hij bleek veel te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies 675 ugl; meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid van 220 ugl. De man werd aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto weggesleept.

Over de kop
Naaldwijk - Op de Lange Broekweg ging woensdagmiddag 8 september een auto over de kop. Rond 15.00 uur reed de 21-jarige bestuurder in de berm en raakte hij de macht over het stuur kwijt. De auto van de man uit Wateringen sloeg daardoor over de kop. De bestuurder en zijn 17-jarige passagier uit Naaldwijk kwamen met de schrik vrij.

Dat dekt de lading wel
Zoetermeer Agenten stonden woensdagmiddag 8 september wel even raar te kijken toen zij een auto zagen rijden met daarop een toren van spullen, van vier meter hoog. De 42-jarige bestuurder vervoerde bovenop vier lagen verhuisdozen diverse huishoudelijke artikelen, zoals een strijkplank, een wasmand, een lamp en een tuinstoel. De man vertelde de agenten dat het een manier was om reclame te maken voor zijn verhuisbedrijf. Na controle bleek er wettelijk gezien niets mis met de lading, die qua omvang precies aan de regels voldeed. De man mocht zijn weg vervolgen.