Politie Haaglanden

Extra persbericht 9 september

Haaglanden, 09-09-2010

Verdachten schietpartij Zoetermeer heengezonden De verdachten die de politie op 5 september aanhield, naar aanleiding van de dodelijke schietpartij bij een partycentrum in Zoetermeer, zijn woensdag 8 september door de officier van justitie in vrijheid gesteld. Nader onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat zij betrokken waren bij het schietincident.
Het Team Grootschalige Opsporing waarin rechercheurs van de regionale recherche en Bureau Zoetermeer samenwerken onder leiding van het Openbaar Ministerie zet het onderzoek naar de toedracht en dader(s) van het schietincident voort. Het team verwacht nog meer aanhoudingen te doen.
Ten tijde van het schietincident was er in het partycentrum een feest gaande, dat door zon 800 personen werd bezocht. Het onderzoeksteam heeft inmiddels al een aantal getuigen sproken, maar is nog steeds op zoek naar meer mensen die de schietpartij hebben zien gebeuren. Ook mensen die anderzijds over informatie over de toedracht en/of dader(s) beschikken, worden dringend verzocht contact op te nemen met Bureau Zoetermeer, via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan M, 0800-7000.

De schietpartij, die op 5 september rond 05.00 uur plaatsvond bij een partycentrum aan de Van der Hagenstraat, kostte het leven van een 22-jarige Rotterdammer. Na de schietpartij kon de politie al snel drie verdachten (36 en 38 jaar oud) aanhouden. De politie startte direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Van de meeste bezoekers werden de gegevens genoteerd. Forensische experts voerden ter plaatse een sporenonderzoek uit.