Politie Gelderland-Midden

Verdachte steekpartij Westervoort langer vast

Publicatiedatum: 9-9-2010 11:02:47

WESTERVOORT - De 44-jarige man uit Meppel die verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een steekpartij op de Dorpstraat in Westervoort blijft langer vast zitten. De man is dinsdag 7 september voorgeleid aan de rechter commissaris. Het slachtoffer van de steekpartij, een 35-jarige Westervoorter, is inmiddels na behandeling uit het ziekenhuis.

De recherche is nog volop bezig met haar onderzoek om te achterhalen wat er die avond precies is gebeurd. Vaststaat intussen dat het slachtoffer betrokken raakte bij een vechtpartij met meerdere personen waarbij ook gestoken werd. De Meppelnaar werd door omstanders vastgepakt en aan de politie overgedragen. Wat zijn rol in het geheel is geweest zal uit verder onderzoek moeten blijken.

Voetbalsupporters
Daarbij houdt de politie rekening met meerdere daders die mogelijk gezocht moeten worden in kringen van voetbalsupporters. De aanleiding tot de steekpartij is nog onduidelijk. Wel is uit getuigenverklaringen tot dusver gebleken dat er zich die avond een groep op een plein aan de Dorpstraat voor een zalencentrum heeft opgehouden die kennelijk zonder aanleiding uit was op confrontaties met andere bezoekers. Overigens is de politie nog steeds op zoek naar getuigen van het voorval van die avond. Zij kunnen contact opnemen met de recherche op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(098506)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---