Politie Limburg-Zuid

Motorscooter scheurt met 120 door de straten

Met een motorscooter zonder helm op maar wel met 120 kilometer per uur door de straten van Geleen scheuren. Een 17-jarige jongeman uit die stad draaide er gisteren zijn hand niet voor om, maar werd uiteindelijk wel in de kraag gegrepen.
Rond twee uur in de middag zag een politiepatrouille de motorscooter over de Rijksweg Noord rijden. Er zaten twee passagiers op, die beiden geen helm droegen. Ook zagen de agenten dat er geen kentekenplaat op het voertuig zat.
Toen de bestuurder de agenten in zijn vizier kreeg draaide hij de gashandle open en ging er met een behoorlijke vaart vandoor. Op de Henri Hermanslaan klokte hij 120 kilometer per uur. Ook in straten waar een maximum snelheid van 30 kilometer geldt, scheurde de 17-jarige bestuurder met vier maal die toegestane snelheid op de tweewieler. Aan de achtervolging kwam een einde toen de Gelener met de motorscooter tegen de patrouillewagen botste. Dat gebeurde op de Industriestraat. Niemand raakte gewond, maar zowel de motorscooter als de politiewagen raakten beschadigd. De 17-jarige Gelener kon worden ingerekend. Zijn medepassagier maakte zich razendsnel uit de voeten. Hij liet tijdens de vlucht een gestolen kentekenplaat uit zijn handen vallen. Die bleek eerder gisteren gestolen van een motor die geparkeerd stond op de Rijksweg Centrum in Geleen. De bestuurder zegt zijn gevluchte medepasagier verder niet te kennen. Onderzocht wordt of de motorscooter van diefstal afkomstig is. Het framenummer is in ieder geval weggeveild.

09-09-2010, Geleen