Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 09-09-2010

Politie onderzoekt brute overval op supermarktmedewerksters in Putte

PUTTE: De politie is donderdag een onderzoek gestart naar een overval op twee medewerksters van een supermarkt aan de Antwerpsestraat. De twee vrouwen liepen tegen 08.00 uur naar een nabijgelegen bank om geld af te storten. Ter hoogte van een parkeerplaats bij een
appartementencomplex werd het tweetal klemgereden door een man in een Volkswagen Golf. Hij stapte uit, spoot pepperspray in de gezichten van de slachtoffers en pakte de tas met het geld af. Vervolgens reed hij in de auto weg, in de richting van België. De medewerksters hadden nog wel heel slim het kenteken van de vluchtauto genoteerd, maar die platen bleken eerder deze week gestolen van een auto in Bergen op Zoom. De twee vrouwen hadden na het incident nog wel wat last van hun ogen, maar dat zorgt naar alle waarschijnlijkheid niet voor blijvend letsel. De politie roept getuigen op zich te melden op 0900-8844.

Inbrekers na ramraak in Roosendaal ervandoor met kinderwagens

ROOSENDAAL: Bij een babyzaak aan de Admiraal Lonckestraat is
donderdagmorgen rond 01.45 uur ingebroken. De inbrekers reden met een donkere Audi de pui van de winkel eruit en gingen er vervolgens vandoor met twee autostoeltjes en twee dure kinderwagens, in de richting van de Gastelseweg. Een getuige zag wat er gebeurde en belde de politie. Met diverse politiewagens is nog gezocht naar de verdachten, maar helaas zonder resultaat. Wel werd nog een donkerkleurige stationwagen met drie mannen gecontroleerd in de Waterstraat, maar zij bleken niet bij de ramkraak betrokken te zijn.

Politie bekeurt bijna veertig weggebruikers op de Van Beethovenlaan

ROOSDENDAAL: Op de Van Beethovenlaan heeft de politie woensdag een verkeerscontrole gehouden, samen met medewerkers van de Belastingdienst en de Douane. Tijdens de controle, die van 14.00 tot 21.30 uur duurde, werden twaalf bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor uiteenlopende overtredingen (geen autogordel dragen, niet handsfree bellen, te hoge snelheid). Ook bromfietsers werden langs de kant gezet. Daarbij werden 25 bekeuringen uitgeschreven, vooral voor opgevoerde brommers. Ook werd een 57-jarige bromfietser uit Roosendaal kort na 17.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man blies 555 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bovendien had hij geen geldig rijbewijs. De Belastingdienst nam vier auto's in beslag en inde nog enkele openstaande vorderingen.

Politie arresteert Middelburger na verkeersruzie op A4

HOOGERHEIDE: De politie heeft woensdagmiddag een 44-jarige man uit Middelburg aangehouden wegens mishandeling. Hij sloeg rond 14.30 uur een 46-jarige automobilist uit Noordgouwe, omdat die hem zou hebben afgesneden bij een inhaalmanoeuvre op de A4. Beide auto's raakten elkaar licht, waarna de bestuurders op de vluchtstrook stopten om kennelijk de schade te regelen. De man uit Middelburg liep naar de tegenpartij en sloeg hem volgens het slachtoffer enkele malen door het geopende raam. De verdachte is meegenomen naar het bureau . Hij betuigde daar spijt van zijn actie en betaalde daar een schikking van 350 euro.

Politie waarschuwt voor nepcollectante van Unicef in Roosendaal

ROOSENDAAL: Een bewoonster van de Telexstraat heeft zich bij de politie gemeld, nadat ze een vermoedelijke nep-collecteur van Unicef aan de deur heeft gehad. De Roosendaalse meldde woensdag dat donderdag 2 september een jonge vrouw aanbelde met het verzoek om een donatie. Ze vulde een formulier in, zodat er vijf euro kon worden afgeschreven. De spullen die de 'collectante' bij zich had, gaven de Roosendaalse geen reden tot verontrustheid. Dat kwam pas toen ze in het weekeinde werd gebeld door een medewerker van Unicef die vertelde dat zijn organisatie nooit langs de deur gaat, maar alleen mensen telefonisch benaderd. De Roosendaalse zou in haar wijk andere bewoners vragen op te letten voor deze praktijken

Roosendaler (24) aangehouden na mishandeling plaatsgenoot

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagavond kort voor 18.30 uur een 24-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij zou kort daarvoor een 21-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld op de Burgemeester
Prinsensingel. De 21-jarige man, die zich meldde op het bureau om aangifte te doen, liep daarbij een oppervlakkig steekwondje op. De politie zoekt uit wat de aanleiding voor het incident is. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Geen vrije doorgang aan ambulance: automobilist raakt gewond

STEENBERGEN: De politie behandelde woensdagavond 8 september een verkeersongeval op de Dinteloordseweg in Steenbergen. Bij het ongeluk was een ambulance betrokken. De veroorzaker van het ongeluk raakte gewond en moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 19.50 uur. Een 54-jarige man uit Steenbergen reed met zijn auto en caravan over de Dinteloordseweg vanuit
Steenbergen in de richting van Dinteloord. De ambulance reed achter de auto met caravan en voerde zwaailicht en sirene vanwege een
spoedmelding. Op een gegeven moment gingen de gevarenlichten aan de achterkant van de caravan branden. Hierdoor dacht de ambulancechauffeur dat hij gezien was en dat hij veilig kon gaan inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre sloeg de automobilist onverwacht linksaf naar de Zelleput.

Er volgde een aanrijding tussen de ambulance en de auto met caravan, waarbij de bestuurder van de auto gewond raakte. De man brak
vermoedelijk zijn sleutelbeen en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom. Het ambulancepersoneel en de vrouwelijk passagier (52) van de veroorzaker kwamen met de schrik vrij. Door de aanrijding raakte de auto total-loss. De ambulance liep zware schade op aan de voorkant ene en de rechter flank.
De politie vermoedt dat er sprake was van een mankement aan de elektrische bedrading van de auto/caravan combinatie. Hierdoor ontstond het misverstand waardoor de ambulancechauffeur in verwarring werd gebracht. Een getuige die achter de ambulance reed verklaarde ook dat de verlichting van de caravan niet goed werkte. De politie heeft de auto en caravan veilig gesteld om technisch onderzoek te doen naar de verlichting. Los van een eventueel technisch mankement is het niet toegestaan om af te slaan op het moment dat er een inhaalmanoeuvre plaats vindt. Daarnaast moet een hulpverleningsvoertuig dat zwaailicht en sirene voert altijd vrije doorgang verleend worden. (Auteur: JS)

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 09-09-2010 11:25 | © Regio Midden en West Brabant |