Nederlandse Tafeltennisbond


Start opleidingen uitgesteld: inschrijving TT2 en TT3 verlengd 9-9-2010

De inschrijfmodule voor de opleiding Tafeltennistrainer 2 en Tafeltennistrainer 3 blijft 2 weken langer geopend. Het aantal inschrijvingen voor de opleidingen is momenteel niet toereikend om alle opleidingen volgens rooster door te laten gaan. De verwachting is dat iedereen die zich heeft ingeschreven wel degelijk aan een opleiding kan gaan beginnen. Het uitstel betekent extra tijd voor het aanmelden van kandidaat trainers. En het betekent dat de NTTB kan kijken naar organisatorische oplossingen. De TT2 opleidingen starten in oktober.

Het streven van de NTTB is om iedereen die zich nu heeft ingeschreven ook daadwerkelijk op te leiden. In totaal zijn er 70 inschrijvingen, dus potentieel 70 nieuwe tafeltennistrainers! Met zekerheid gaan de TT2 opleidingen in Katwijk en Zaandam door. Echter ook hier geldt dat de startbijeenkomst wordt verschoven naar de eerstvolgende bijeenkomst volgens rooster. Voor de overige TT2 opleidingen geldt dit ook. Dus wat volgens rooster les 2 was, wordt nu les 1.

Deze marge van een paar weken levert het bondsbureau de mogelijkheid om organisatorische oplossingen te vinden voor het feit dat bij een aantal opleidingsplaatsen het aantal deelnemers tot nu toe te laag is. Om een goede trainersopleiding te geven is een minimum aantal deelnemers nodig. Immers, het opleiden bestaat voor een groot deel uit praktijklessen waarbij de deelnemers ook van elkaar leren.

De opleiding tot Tafeltennistrainer 3 heeft 15 inschrijvingen opgeleverd, maar dan verdeeld over de 3 opleidingsplaatsen. We willen met deze 15 kandidaten bekijken hoe we kunnen komen tot 1 opleiding. Een nieuw rooster en een nieuw schema voor locaties worden in overleg met de betrokkenen gemaakt.
De geplande startbijeenkomst van aanstaande zondag vervalt derhalve! Gestreeft wordt om ook de TT3 opleiding in oktober van start te laten gaan.

In overzicht de stand van zaken tot nu toe. Groen betekent dat de opleiding zeker doorgaat op de aangegeven locatie en met de aangewezen docent. Oranje betekent dat we verwachten dat deze opleiding alsnog door kan gaan. Mogelijk moeten opleidingsplaatsen en/of docenten gecombineerd gaan worden. En rood betekent dat bij het huidige aantal inschrijvingen de opleiding helaas niet (in die plaats) door kan gaan. Tafeltennistrainer 2
Groen: Katwijk, Zaandam
Oranje: Didam, Venray, Middelstum, Zwolle, Soest Rood: Hoogerheide
Eerste bijeenkomst is de 2^de bijeenkomst volgens het rooster

Tafeltennistrainer 3:
Oranje: Arnhem, Amstelveen, Assen
Uitstel tot nadere orde, nieuw rooster wordt gemaakt. Startbijeenkomst aanstaande zondag vervalt.

Het streven van de NTTB is om zoveel mogelijk gediplomeerde trainers op te leiden en we doen er derhalve alles aan om te komen tot een oplossing waar iedereen bij gebaat is. Dat dit eventueel tot ongemak leidt, betreuren we natuurlijk. We rekenen op uw begrip.

NTTB/IK