3 M neemt Dailys Ltd. over

09/09/2010 12:00

3M Nederland B.V.

3M en het Engelse Dailys Ltd. zijn onlangs overeengekomen dat 3M Dailys overneemt. Dailys Ltd. is een vooraanstaande partij op het gebied van non-woven materialen. Het bedrijf voert gerenommeerde merken als Macrobound, Candour FR en Candex. Met deze overname wordt het assortiment beschermende kleding van 3M versterkt. De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2011 worden afgerond.

3M en beschermende kleding

3M is marktleider als het gaat om beschermende kleding tegen de meeste industriële gevaren. 3M Scotchlite reflecterend materiaal verbetert de zichtbaarheid van medewerkers in schemerige en donkere werkomgevingen. Het isolerende Thinsulate wordt bijvoorbeeld in schoenen en kleding toegepast, zodat warmte behouden blijft en de schoenen een normaal gewicht behouden. Verder voert 3M een compleet assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals stofmaskers, gehoor- en oogbeschermingsproducten en ademhalingssystemen.

Dailys Ltd.

Dailys Ltd. is een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in het verwerken van non-woven materiaal. Dailys werkt met de beste leveranciers om innovatie en kwaliteit te waarborgen. Het bedrijf richt zich op de industriële, medische en retail markt.

Door de combinatie van Dailys producten en het 3M assortiment heeft 3M de mogelijkheid om klantbehoeften op het gebied van beschermende kleding nóg beter te kunnen vervullen. De overname zal het bestaande portfolio beschermende kleding, met bescherming tegen de meeste industriële gevaren, in de toekomst verder versterken.

Over 3M

Een erkend leider in Research & Development. 3M produceert duizenden innovatieve producten voor tientallen verschillende markten. De kracht van 3M is om haar technologieën - vaak in combinatie met elkaar - om te zetten in producten voor een breed scala aan (toekomstige) klantbehoeften. Met een omzet van $ 23 miljard heeft 3M wereldwijd 75.000 mensen in dienst en in meer dan 65 landen productielocaties.

Meer informatie is te vinden op www.3M.nl of www.3Mfonds.nl.

3M, Scotch, Post-it, Scotchgard, Thinsulate en Scotch-Brite zijn handelsmerken van 3M Company.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.3Msafety.nl