Gemeente Boxtel


Onderzoek woonwensen gemeente Boxtel


09-09-2010


De gemeente Boxtel voert in samenwerking met Woonstichting St. Joseph een onderzoek uit naar de woonwensen van inwoners van de gemeente. Het onderzoek geeft antwoord op vragen als: hoe tevreden is men met de huidige woonsituatie en de woonomgeving? Hebben de inwoners verhuisplannen en zo ja, wat voor soort woning wensen zij dan?


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


Huis-aan-huis enquête


Elk huishouden krijgt binnenkort een uitnodigingsbrief in de bus om mee te doen aan het onderzoek. Dat kan in de eerste plaats via een internetenquête. Voor degenen die niet beschikken over internet, bestaat de mogelijkheid om een schriftelijke vragenlijst aan te vragen. De vragenlijst bestaat uit vragen over de huidige woonsituatie, eventuele verhuisplannen en kenmerken van de gewenste woning. Het onderzoek wordt uitgevoerd door adviesbureau Companen uit Arnhem. Uiteraard worden alle gegevens anoniem verwerkt.


Starters


Omdat het voor starters momenteel moeilijk is toe te treden tot de woningmarkt, krijgt een groot aantal thuiswonende kinderen in de leeftijd vanaf 18 jaar tot en met 35 jaar ook een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek. Hen wordt uiteraard ook gevraagd naar eventuele verhuisplannen en waar hun voorkeuren naar uitgaan.


Resultaten


Voor zowel de gemeente als ook voor de woningcorporatie is het van groot belang dat zij een juist beeld krijgen van de Boxtelse woonwensen. De resultaten van het onderzoek geven inzicht in de woningopgave tot 2025. Dit nemen de Woonstichting en de gemeente mee in hun (prestatie)afspraken rond de woningproductie, nieuwbouw en bestaande bouw.


Eind 2010 zijn de resultaten bekend. Deze worden begin 2011 gepresenteerd tijdens de raadsvergadering en digitaal beschikbaar gesteld via www.boxtel.nl en www.sintjoseph.nl.


Deelname is belangrijk!


De gemeente én de woningcorporatie willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van de actuele situatie op de woningmarkt. Het is daarom van groot belang dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan dit onderzoek. Tot 26 september kan de enquête worden ingevuld.