Rijksgebouwendienst


Rijksgebouw Westraven genomineerd voor prestigieuze Europese duurzaamheidsprijs

donderdag, 9 september 2010

Na twee stevige selectieronden is het rijkskantoorgebouw Westraven (Utrecht) doorgedrongen tot de laatste selectieronde van de Prime Property Award 2010. Het gebouw van de Rijksgebouwendienst is één van de 19 gebouwen die nog meedingt naar de Europese duurzaamheidsprijs.

De bijzondere renovatie en nieuwbouw van Westraven werd door de Rijksgebouwendienst in samenwerking met cepezed archtecten in 2007 afgerond.
De Prime Property Award richt zich op gerealiseerde duurzame ontwikkelingen in Europa en is een initiatief van de internationale investeringsmaatschappij Union Investment, die zijn thuisbasis heeft in Duitsland. Belangrijke partners zijn de International Union of Architects (Parijs), de International Federation for Housing and Planning (Den Haag) en de German Sustainable Building Council (Stuttgart). De kanshebbers zijn geselecteerd op bijzondere prestaties betreft socio-culturele duurzaamheid, ecologische duurzaamheid en commerciële duurzaamheid. Geselecteerd uit 142 ontwikkelingen behoort Westraven nu tot de veertien beste duurzame projecten in Europa uit de afgelopen vijf jaar. Deze veertien projecten worden onder meer gebundeld in een publicatie en tentoongesteld tijdens de Sustainable Investment Conference, die op 5 oktober gehouden wordt tijdens de EXPO REAL vastgoedbeurs in München. De bekendmaking van de uiteindelijke winnaar vindt eveneens plaats tijdens dit evenement. Kijk op de website van de Prime Property Award voor meer informatie
---