Senternovem

09-09-2010 |

Week van de Koude moet bewustwording versterken

In de eerste helft van december vindt de jaarlijkse Week van de Koude plaats. De koelsector komt er bij elkaar om kennis en informatie uit te wisselen.

"Kern van De Week van de Koude is het congres", vertelt Harald van der Bol, adviseur team Klimaatbeleid Nationaal bij Agentschap NL. "Het doel van het congres is het bij elkaar brengen van de koelsector - brancheorganisaties, intermediairs, eindgebruikers, installateurs, beleidsbepalers en handhavers - om opinies, kennis en informatie uit te wisselen over klimaat- en energiegerelateerde actualiteiten in de koelsector. Ook milieudiensten, vergunningverleners en beleidsmedewerkers van provincies en gemeenten nodigen we uit. Voor hen is dit het ideale moment om met hun doelgroep in contact te komen."

Onderwerpen die in 2010 aan de orde komen zijn de R22-uitfasering, duurzame koeling/natuurlijke koudemiddelen, de F-gassenverordening, de keuzes die gemaakt kunnen worden bij HFK-gebruik, CO2-koeling in supermarkten en energie-efficiency/ veiligheid versus milieuproblematiek. Zodra het programma voor de Week van de Koude is uitgewerkt, volgt een gedetailleerde vooraankondiging in diverse relevante vakbladen. Datum en locatie van het congres zijn al wel bekend: dinsdag 7 december in het Regardz Meeting Centre in Amersfoort.

Koeltechnisch centrum
Een belangrijke mijlpaal het afgelopen jaar was de officiële opening in april van het koeltechnisch centrum van de Nederlandse Vereniging Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL). In dit centrum worden onder meer veiligheidstrainingen gegeven, bijvoorbeeld voor ammoniak-koeling.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd in de Week van de Koude en/of wilt u meer informatie? Houdt u dan de ROB-website in de
gaten: www.agentschapnl.nl/rob/
Wijzigingsdatum |

09-09-2010