Senternovem

09-09-2010 |

Nederlandse investeerders gezocht voor energieprojecten in de Oekraïne

Op 8 november 2010 wordt in Hotal SAS Radisson te Kiev de eerste Netherlands-Ukraine Energy Investment Day gehouden.

Doel
Deze dag is bedoeld om Oekraïense energie probleem-eigenaren in contact te brengen met internationale subsidie organisaties en potentiële Nederlandse investeerders en is onderdeel van de 3e NUSEP handelsmissie naar de Oekraïne.

Het resultaat van het evenement is de identificatie van gezamenlijke projecten op het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie in de Oekraïne.

Dagprogramma
Het programma bestaat uit vier belangrijke componenten:
* Presentaties over huidige en toekomstige financieringsmogelijkheden voor energie-projecten in de Oekraïne door de internationale banken zoals de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling, de Wereldbank, de Europese Unie en de Europese Investeringsbank.
* Presentaties over specifieke energie problemen van Oekraïense steden door energie-managers en deskundigen.
* Presentaties door potentiële Nederlandse investeerders over hun producten, ambities en mogelijkheden

* Match-making sessies tussen potentiële probleem-eigenaren, banken en investeerders.

Samenwerking Oekraïne
De Oekraïne is zeer toegewijd om energie-efficiëntieverbeteringen en hernieuwbare energie door te voeren. Recente wetgeving en beleidsontwikkeling trekt steeds meer nieuwe financierings-en buitenlandse investeringen. Nederland en Oekraïne werken reeds enige jaren nauw samen op het gebied van energie en klimaat. Deze samenwerking resulteerde in wederzijdse succesvolle informatie-uitwisseling en een groot aantal projecten voor technische bijstand. De Nederland-Oekraïne Energy Investment Dag is een volgende stap in de samenwerking.

Organisatie
Dit evenement wordt georganiseerd door NL Agentschap, divisie Energie & Klimaat, binnen het Programma Energie Internationaal (PEI) van het ministerie van Economische Zaken en in samenwerking met de Koninklijke Ambassade van Nederland in Kiev.

Het evenement wordt ondersteund door Philips Oekraïne.

Contact

Dhr. Sliman Abu Amara
Agentschap NL
E-mail: Sliman Abu Amara