Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.35 uur

Utrecht, 09-09-2010

Inbraak

DEN DOLDER In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 september is er een inbraak gepleegd op de Albert Heijn aan de Paduaweg.

Rond 01.20 uur kreeg de politie een melding binnen van een inbraak. Ter plaatse bleek de ruit van de winkel kapot te zijn en de geld automaat die zich in het pand bevond te zijn gesloopt. De daders hebben de automaat gekraakt en zijn er met een onbekend bedrag vandoor gegaan in een waarschijnlijk gestolen Audi A6.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is hierbij opzoek naar getuigen. U kunt contact opnemen met 0900 88 44 district Binnensticht.

Skimapparatuur

ZEIST Woensdagmiddag 8 september heeft de politie een skimapparaat in beslag genomen.

Rond 13.30 uur kreeg de politie een melding van een medewerker van een onbemand tankstation. Ter plaatse bleek er een rubberen hoes om het pinapparaat te zijn geplaatst. De agenten hebben het apparaat losgehaald en deze is in beslag genomen.

Babbeltruc

ZEIST/BILTHOVEN Woensdagochtend 8 september is er tot tweemaal geprobeerd met een babbeltruc binnen te komen.

Rond 10.30 uur wordt er aangebeld bij een 89-jarige man uit Zeist, er staan een man en vrouw voor de deur, de vrouw verteld hem dat ze in de buurt is komen wonen. De vrouw wil graag even binnenkomen om kennis te maken maar de man vertrouwd het niet. Hij sluit de deur en komt er dus goed vanaf.

Even later rond 11.00 uur wordt er bij een 89-jarige vrouw uit Bilthoven aangebeld door een vrouw. Ook hier verteld de vrouw dat ze in de buurt is komen wonen en dat ze graag even kennis wil maken met haar buren. De vrouw uit Bilthoven laat haar binnen en ze drinken samen koffie. Als de onbekende vrouw weg is bemerkt de vrouw uit Bilthoven dat haar pinpas en haar agenda zijn weggenomen uit haar tas. Ze doet hiervan direct aangifte, maar het is nog niet duidelijk of er ook geld van haar rekening is gehaald.

Beide slachtoffers gaven een soortgelijk duidelijk signalement:


- Vrouw


- Tussen de 20 en 30 jaar oud


- Tussen de 1.50 en 1.60 meter lang


- Geblondeerd opgestoken haar


- Zwarte kleding en zwarte mantel om


- Mollig postuur


- Spreekt goed Nederlands met een licht Oost Europees accent.

De politie heeft beide zaken in onderzoek en is opzoek naar getuigen die meer weten over deze vrouw. U kunt contact opnemen met 0900 88 44 district Binnensticht, of u kunt een anonieme melding doen via 0800 7000.