Agentschap NL


Projecten SBIR Innovatief reizen van en naar het station bekend

Agentschap NL heeft namens het ministerie van Verkeer en Waterstaat tien opdrachten verstrekt binnen de SBIR Innovatief reizen van en naar het station (small business innovation research).

De opdrachtnemers voeren een haalbaarheidsonderzoek uit naar hun idee voor het wegnemen van belemmeringen in het voor- en natransport van de treinreiziger. De tien geselecteerde opdrachten voor de SBIR dienen als inspiratiebron voor de aanvragen voor de subsidieregeling Innovatief reizen van en naar het station. Tot 1 november 2010 is er subsidiegeld beschikbaar voor het efficiënter, makkelijker en leuker maken van het reizen van en naar het station.

Wegnemen belemmeringen voor-en natransport treinreiziger Voor de eerste fase van de SBIR Innovatief reizen van en naar het station is een half miljoen euro gereserveerd voor haalbaarheidsonderzoeken. De tien voorstellen waarvoor Agentschap NL opdracht heeft gegeven, proberen verschillende belemmeringen op het station op uiteenlopende manieren op te lossen. De aanpak varieert van een andere ruimtelijke inrichting van het stationsgebied, het ontwikkelen van innovatieve parkeersystemen, het op een andere manier inzetten van personeel en nieuwe voertuigen tot gemeenschappelijk gebruik van voertuigen en ritten en marketing en campagnes. Begin 2011 zullen vier of vijf opdrachten worden verstrekt voor het verder uitwerken van de uitgevoerde haalbaarheidsonderzoeken.