Vlaamse Overheid

Vlaanderen.be gaat mobiel

Vlaamse overheid

donderdag 9 september 2010

Voortaan kunnen mobiele internetgebruikers de informatie van de Vlaamse overheid raadplegen op een mobiele site, bereikbaar via m.vlaanderen.be.

m.vlaanderen.be brengt dezelfde informatie als de `gewone' portaalsite van de Vlaamse overheid, www.vlaanderen.be, maar de mobiele site is geoptimaliseerd voor kleine toestellen en aanraakschermen. De navigatie is vereenvoudigd en de informatie wordt beknopter getoond.

Ook inhoudelijk legt de mobiele site een ander accent. De contactgegevens van de overheidsdiensten krijgen een prominentere plaats zodat gebruikers met hun telefoon in de hand onmiddellijk kunnen bellen naar de juiste dienst van de Vlaamse overheid.

m.vlaanderen.be is opgebouwd als mobiele website die op elk mobiel toestel met internettoegang raadpleegbaar is. De Vlaamse overheid heeft ervoor gekozen om de mobiele site te bouwen binnen de bestaande infrastructuur. Een aparte applicatie zou immers alleen toegankelijk zijn voor een beperkte reeks van gsm's en smartphones.

De mobiele portaalsite past in de strategie van Contactpunt Vlaamse Infolijn/1700 om de informatie en wegwijsfunctie van de Vlaamse overheid toegankelijk te maken via zoveel mogelijk nuttige kanalen. Nu steeds meer mensen over een smartphone beschikken, is de mobiele versie van de site een goed medium geworden om overheidsinformatie aan te bieden aan mensen die buitenshuis op zoek zijn naar specifieke contactgegevens van een overheidsdienst.

De huidige versie van Vlaanderen.be werd gelanceerd in 2008. Vorig jaar werd de Vlaamse portaalsite bezocht door 2 miljoen internetgebruikers, gemiddeld 5.570 per dag. De website Vlaanderen.be zelf is nog altijd in volle ontwikkeling. Op dit moment loopt een gebruikersonderzoek. Door constant de vinger aan de pols te houden en kleine verbeteringen aan te brengen, wil het Contactpunt Vlaamse Infolijn de structuur en de inhoud van de site blijven verbeteren rekening houdend met de behoeften en de verwachtingen van de burger.

Meer info op www.vlaanderen.be/infolijn.