Gemeente Nieuwegein

donderdag, 9 september 2010

De bouw van het Stadshuis bereikt op donderdag 9 september het hoogste punt. Een mooie mijlpaal op weg naar NIEUW!NIEUWEGEIN. Zo ging in april 2009 de eerste paal in de grond en wordt nu de top bereikt ondanks een winter met veel vorst en een zomer met hete dagen. Traditiegetrouw worden alle medewerkers van de aannemer die hard hebben gewerkt om dit punt te bereiken door de aannemer op `pannenbier´ getrakteerd en verblijdt met een gevulde envelop van de opdrachtgever. De gemeente zal voor diverse doelgroepen bij deze mijlpaal stilstaan. Daar wordt nog over gecommuniceerd.

De burgemeester over het nieuwe Stadshuis ,,Ik hoop dat de inwoners van Nieuwegein trots zullen zijn op hun nieuwe Stadshuis. Het wordt immers hún gebouw, de huiskamer van de stad. Mensen uit de hele regio moeten zich er thuis voelen en een tijd willen verblijven. Daarbij maakt het niet uit of je nu voor de gemeente, de bibliotheek, het maatschappelijk centrum of het UWV Werkbedrijf komt.''

De naam Stadshuis zegt het al: het wordt hét huis van en voor iedereen in de stad. Een centraal punt voor informatie en service, voor welzijn en cultuur, voor ontmoeting en debat. Het wordt een open, licht en ruim gebouw waar van binnen én van buiten zichtbaar is wat er in het gebouw gebeurt. Het Stadshuis sluit aan alle kanten mooi aan op de pleinen die eromheen liggen, want het gebouw kent geen achterkant.

In het nieuwe Stadshuis worden onder meer het gemeentehuis, de centrale Bibliotheek, het maatschappelijk centrum, een stille ruimte, de Wereldwinkel en het UWV Werkbedrijf en commerciële winkels gehuisvest.

Onder een groot deel van de oostelijke binnenstad, ook onder het Stadshuis, komt een grote aaneengesloten parkeergarage met ongeveer 650 parkeerplaatsen.

Achtergrondinformatie over het hoogste punt verschijnt op 8 september in de Molenkruier op de binnenstadspagina. Ook zal deze vanaf die datum te vinden zijn op http://www.nieuwnieuwegein.nl/.

Daar staan leest u ook het interview met de architect Kim Nielsen: www.nieuwnieuwegein.nl/architecten

Of bekijk de foto's van de bouw, gemaakt door Hans Kokx: www.nieuwnieuwegein.nl/fotosvandebouw.