Gemeente Stede Broec

Provincialeweg van donderdagavond tot maandagochtend bij Hoorn afgesloten

09-09-2010 Van donderdag 9 september 18.00 uur tot maandag 13 september 06.00 uur is de Provincialeweg bij Hoorn tussen de Rijnweg en de Zuiderdracht voor alle verkeer afgesloten in verband met asfaltering van het wegdek.
Ook de kruispunten met de Willemsweg en de Scheldeweg/Kernweg zijn dan voor doorgaand verkeer buiten gebruik. Hoorn-80 is tot zondag alleen bereikbaar via de Scheldeweg. Er zijn omleidingen via de IJsselweg en de Westfrisiaweg.

Bezoekers van SPEELDAG.NL en de zeilevenementen op zondag 12 september moeten er rekening mee houden dat de binnenstad en het parkeerterrein de Nieuwe Wal niet bereikbaar zijn vanaf de Willemsweg. De kruising Provincialeweg/Willemsweg is het hele weekend afgesloten. Bezoekers van de binnenstad kunnen het beste parkeren op het Pelmolenpad, de Prisma-locatie of de Blauwe Berg. Vanaf de Blauwe Berg rijdt tussen 11.30 en 18.45 uur een gratis pendelbus van en naar de binnenstad.

Vanaf maandag 13 september kan het verkeer gebruik maken van het nieuwe asfalt. De rest van die week vinden afrondende werkzaamheden plaats, zoals het aanbrengen van verharding in middengeleiders en verkeersgeleiders op de kruisingen en het ophogen en inzaaien van de bermen. Er geldt dan een snelheidsbeperking. Er worden tijdelijk rijstroken afgezet om het werk veilig te kunnen uitvoeren, waardoor het verkeer soms even zal stagneren.
09-09-2010