Gemeente Ede

Nieuwsberichten

donderdag, 9 september 2010

Gemeente concentreert huisvesting medewerkers beheer

Door: afdeling Communicatie - Wilma van WEnsem

De gemeente Ede gaat haar medewerkers meer op één locatie huisvesten. Het gaat hierbij om de medewerkers die zich bezig houden met het beheer van de openbare ruimte. Deze concentratie levert een meer efficiënte en centraal gelegen bedrijfsvoering op.

Bedrijfspanden

Momenteel wordt gewerkt vanuit twee centrale bedrijfspanden en diverse kleinere bedrijfspanden in de wijken. De centrale bedrijfspanden zijn de voormalige gemeentelijke kwekerij aan de Slingerboslaan en de gemeentewerf aan de Buys Ballotstraat. Door verzelfstandiging van onder meer de afvalinzameling en het meer uitbesteden van werk, zijn de bedrijfspanden veel te groot geworden. In november dit jaar wordt begonnen met de bouw van een nieuwe gemeentewerf, eveneens aan de Slingerboslaan. Naar verwachting wordt deze eind 2011 in gebruik genomen. De huidige gemeentewerf wordt dan gesloopt.

Vaarkamp

De gemeente Ede verkoopt haar bedrijfsruimte aan de Buys Ballotstraat aan firma Vaarkamp. Wel blijft zij het pand nog gebruiken tot het moment dat de medewerkers verhuizen naar de nieuwe gemeentewerf aan de Slingerboslaan. Vaarkamp is een bedrijf dat sinds 1946 vanuit Ede opereert en gespecialiseerd is in de aanleg en onderhoud van groene en civiele projecten. Ook voor de gemeente Ede voert Vaarkamp diverse opdrachten uit. Het huidige terrein aan de Max Planckstraat is te klein geworden vanwege de groei die Vaarkamp heeft doorgemaakt. Met de overname van de gemeentewerf wordt de totale oppervlakte aan bedrijfsterrein, inclusief gebouwen, verdubbeld waardoor de dienstverlening verder geoptimaliseerd kan worden en verdere ontwikkeling van Vaarkamp in de toekomst mogelijk is.

Duurzaam

Bij de bouw van de nieuwe gemeentewerf wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo maakt het gebouw straks gebruik van warmte-koude opslag als verwarmingsysteem en wordt regenwater gebruikt voor het wassen van bedrijfsvoertuigen. Bij het bouwmateriaal wordt hout uit eigen Edes bos gebruikt.