Gemeente 's-Hertogenbosch

09-09-2010
Dag van de alfabetisering

Prinses Laurentien was een van de gasten tijdens de Dag van de alfabetisering in `s-Hertogenbosch. Zij is voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven en zet zich al heel lang in voor laaggeletterden. In haar speech benadrukte Prinses Laurentien dat laaggeletterdheid niet langer vrijblijvendheid is.

Wethouder Bart Eigeman vertelde over de aanpak van 's-Hertogenbosch. "Wij zetten ons vooral in om laaggeletterdheid te voorkómen. Daarom komen er bijvoorbeeld 38 filialen van de bibliotheek bij scholen en stimuleren we voorleesprojecten."

Prijs
CINOP organiseerde in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de dag van de alfabetisering in 's-Hertogenbosch. Een grote groep professionals en betrokkenen bij het onderwerp laaggeletterdheid waren aan de slag met het thema: Taal smaakt naar meer. Bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen lieten zien hoe zij laaggeletterdheid succesvol aanpakken.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt reikte de Nationale Alfabetiseringsprijzen 2010 uit. De VoorleesExpress van Cultureel Projectbureau SodaProducties sleepte de hoofdprijs in de wacht.

Meer weten? Logo leer lezen en schrijven
Kijk op bovenstaande website of neem contact op met het Koning Willem1 College als u iemand wilt aanmelden voor een cursus lezen en schrijven.