FloraHolland


Mobiliteitsconvenant bij FloraHolland ondertekend

Naaldwijk, 9 september 2010 (persbericht) - Gisteren heeft Gijs Kok, vestigingsmanager van bloemenveiling FloraHolland Naaldwijk, het Mobiliteitsconvenant Bereikbaar Haaglanden ondertekend. Hiermee spreekt FloraHolland de ambitie uit om haar medewerkers te stimuleren zoveel mogelijk de spits te mijden. Met drie vestigingen in de regio Haaglanden (Naaldwijk, Rijnsburg en Bleiswijk) is FloraHolland een grote werkgever in de regio. Bovendien is het voor de veiling belangrijk dat haar marktplaatsen goed bereikbaar zijn voor de aan- en afvoer van bloemen en planten. Maatregelen die de veiling al heeft doorgevoerd zijn bijvoorbeeld gratis openbaar vervoer voor haar medewerkers in de operatie en videoconferencing medewerkers. De ondertekening van het convenant vond plaats tijdens een ontbijtbijeenkomst van Bereikbaar Haaglanden bij FloraHolland Naaldwijk.

Mobiliteitsconvenant Bereikbaar Haaglanden
De regio Haaglanden is één van de voorbeeldregio's waar overheden en werkgevers in regionale convenanten mobiliteitsmanagement afspreken om de files tijdens de spits terug te dringen. Op 10 september 2008 zetten vierentwintig bedrijven, alle ministeries, VNO-NCW en enkele andere organisaties hun handtekening onder het convenant Mobiliteitsmanagement Bereikbaar Haaglanden. Bij elkaar vertegenwoordigen deze werkgevers maar liefst 50.000 werknemers. In het Haaglanden-convenant is concreet afgesproken dat in september 2012 het aantal autokilometers in de spits met gemiddeld 6% is verminderd.

Maatregelen FloraHolland
FloraHolland neemt een aantal maatregelen die het spitsmijden mogelijk maken. Het merendeel van het personeel in de operatie begint vroeg en reist daarmee buiten de spits of maakt gebruik van openbaar vervoer, dat voor FloraHolland op speciale tijden rijdt. Gebruik van het openbaar vervoer wordt gestimuleerd door medewerkers een abonnement te geven. Momenteel is FloraHolland bezig beleid op te stellen om thuiswerken en flexwerken in 2011/2012 mogelijk te maken. Bovendien blijft FloraHolland haar medewerkers stimuleren om voor vergaderingen gebruik te maken van video- en webconferencing om het heen en weer rijden tussen de vestigingen te verminderen.

Foto: Gijs Kok, vestigingsmanager FloraHolland Naaldwijk (links op de foto), zette zijn handtekening onder het Mobiliteitsconvenant Bereikbaar Haaglanden.