Watersportverbond - KNWV

Eerste dag Watersportvereniging Engelermeer

donderdag 9 september 2010

Zondag vijf september was de officiële eerste dag in het bestaan van Watersportvereniging Engelermeer. Om te kijken of er animo is voor surf-, zeil- en kanolessen voor de jeugd was er besloten om op deze dag gratis les aan de jeugd te geven.

Een team met vrijwilligers ondersteund door NOC*NSF proeftuin Lisso en Van Gent Surf en Snow begonnen aan deze dag. Om half negen werd er begonnen met opbouwen van de locatie en het klaarmaken van de boten en de surfplanken. Het was prima weer met 20 graden en een oostenwind met windkracht drie.

Surfen, zeilen en kanoën
Vanaf half 11 kwamen de eerste kinderen met hun ouders zich melden. Eerst werd er op de wal instructie gegeven en kort geoefend. Daarna mochten de kinderen het water in. De kinderen kregen een zwemvest aan waarna ze onder begeleiding konden gaan kanoën, zeilen en surfen. De spullen voor dit evenement waren beschikbaar gesteld door de het Watersportverbond, Lisso, de NKB en Jeugdzeilvereniging Berkendonk.

Er werd de hele dag door les gegeven vanaf de kant maar ook in het water. Soms moesten afgedreven surfers weer worden teruggehaald maar verder verliep alles soepel. Om vier uur âs middags waren de lessen alweer voorbij en werd de eerste officiële zeilboot van de vereniging gedoopt. Tot slot was er nog een loterij met als hoofdprijs 3 gratis surf- of zeillessen. Ben je benieuwt hoe deze dag verlopen is. Hieronder een filmpje.

Geweldig resultaat
Uiteindelijk zijn er 160 kinderen geweest die les hebben gehad in surf, zeil en kanolessen. Er zijn 65 kinderen direct lid geworden van de vereniging. Ook hebben een aantal mensen zich aangemeld als
vrijwilliger. Een geweldige start voor de vereniging. Je kan natuurlijk nog steeds lid worden. Klik dan op de onderstaande link.

Wil je meer weten of lid worden surf dan naar www.wvengelermeer.nl