Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-09-2010

Bredase politie onderzoekt aanranding

BREDA: Op woensdag 8 september 2010 werd een 34-jarige vrouw aangerand in het parkje bij de Ambachtenlaan. De vrouw liep rond 12.30 uur achter haar kinderwagen te wandelen in het parkje gelegen tussen de
Ambachtenlaan en de Princenhagelaan. In dit parkje werd de vrouw onverwacht vastgepakt door een nog onbekende man. Hij trok haar naar de grond en randde de vrouw aan. Ze kon zich echter los te trekken en slaagde erin om weg te komen. Het slachtoffer raakte niet gewond maar was uiteraard wel geschrokken. De dader ging er op een fiets vandoor. Hij zou gaan om een jongeman van circa 17 tot 19 jaar oud met donker kort haar.
Het slachtoffer werd direct na het voorval opgevangen door
zedenrechercheurs die een aangifte van haar opnamen. In het onderzoek is de politie specifiek op zoek naar drie mannen (netjes gekleed) die de vrouw passeerden, vlak voordat ze werd vastgegrepen. Mogelijk hebben deze mannen de dader ook gezien. Bij diverse bedrijven in de directe omgeving is hierover al navraag gedaan. Daarnaast houdt de politie ook een passanten onderzoek om meer duidelijkheid te krijgen. Eventuele getuigen worden verzocht om via 0900 88 44 contact op te melden met de politie.

Ramkraak bij meubelzaak: geen buit

BREDA: Nog onbekende criminelen probeerden een snelkraak te plegen bij een meubelzaak aan de Ettensebaan in Breda. Op donderdag 9 september 2010 reden ze met een Ford Escort de winkelpui kapot. De auto was ongeveer 1,5 meter de winkel ingereden. Dit leidde tot een flinke ravage. Het toeval wil dat de gelaagde etalageruit bleef hangen aan de bovenzijde van de sponningen. Hierdoor konden de daders het pand, ondanks de aangerichte schade, niet betreden. Er werd niets gestolen. De gebruikte auto is voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Op donderdag 9 september 2010 werd er omstreeks 05.00 uur ook
ingebroken bij een meubelzaak aan het Kruisvoort. De toegangsdeur was geforceerd. Vanuit de winkel werd de kassa gestolen. In de kassa zat slecht een gering bedrag aan wisselgeld.

Auto-inbreker op heterdaad gepakt

ETTEN-LEUR: De politie arresteerde woensdagmiddag 8 september een 51-jarige inwoner van Etten-Leur naar aanleiding van een auto-inbraak. Rond 15.15 uur werd er ingebroken in een grijze Suzuki Jimny. Dat gebeurde op het Van Bergenplein te Etten-Leur. De dader sloeg de achterruit kapot en ging er vandoor met een handtas die in de auto lag. Hij was echter gezien en aan de hand van zijn signalement was hij snel opgespoord. De verdachte is namelijk een zeer actieve veelpleger. Mede om die reden is hij na zijn aanhouding in verzekering gesteld en ingesloten. De gestolen tas is tot op heden nog niet terug gevonden.

Opnieuw ingebroken in Bredaas café

BREDA: Voor de twee keer in korte tijd is er ingebroken in de café aan de Wegedoornpage
In Breda. Op 30 juli werd er ingebroken door een keukenraam open te breken. De dader ging er toen vandoor met sigaretten, flessen drank en een geldbedrag.
De twee inbraak vond plaats op donderdag 9 september tussen 01.00 uur en 09.00 uur
Hierbij werden de gokkasten opengebroken en gingen de daders er opnieuw vandoor met drank en rookartikelen. Dit keer was er een zijdeur opengebroken.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-09-2010 13:58 | © Regio Midden en West Brabant |