Politie Hollands Midden

Katwijk - Eén inbraak en zes pogingen inbraak in Katwijk

Katwijk, 09-09-2010 o In Katwijk is begin deze week, maandag 6 en dinsdag 7 september, bij zes woningen geprobeerd in te breken. Bij één woning wisten de inbrekers daadwerkelijk binnen te komen en werd er onder andere een laptop en een telefoon gestolen. De inbraken vonden plaats in de nachtelijke uren in Dauwbraam, Titan en Parnassia.

De inbraakmethode is als volgt: de inbrekers maken met een handboor gaatjes in het kozijn onder de raamhendels. Vervolgens wordt het sluitwerk omhoog geduwd met waarschijnlijk een dun stuk gereedschap waardoor het raam opengaat.

De politie is alert en roept bewoners op om bij verdachte omstandigheden direct 1-1-2 te bellen. Zij adviseert bewoners om s nachts ramen en deuren op het nachtslot te doen. Bij de inbraak waar de daders wisten binnen te komen, bleken de raamhendels niet op slot te zitten waardoor zij geopend konden worden. Politie Hollands Midden raad bewoners ook aan om gebruik te maken van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. U krijgt informatie hoe u inbraakgevoelige plekken van uw woning kunt beveiligen, en vermindert daarmee de kans op een woninginbraak met 90 procent. Informatie vindt u op de website: www.politiekeurmerk.nl/