Gemeente Bodegraven

(09-09-2010)

Fietstocht `Van brug tot brug' groot succes

Op zaterdag 4 september deden honderden mensen mee aan de culinaire fietstocht `Van brug tot brug'; fietsen door het Groene Hart van Bodegraven naar Reeuwijk en onderweg genieten van lekkere streekgerechten.

De fietstocht was onderdeel van de activiteiten in het kader van het afscheid van Bodegraven (Dag! Bodegraven) als zelfstandige gemeente. De fietstocht was ook bedoeld om de Bodegravers kennis te laten maken met een mooi deel van de gemeente Reeuwijk met als doel een brug te slaan tussen beide gemeenten. Vandaar de titel van de tocht: "Van brug tot brug".

Maar liefst 600 deelnemers melden zich op zaterdagochtend op het Raadhuisplein. Ook burgemeester Jan Pieter Lokker en zijn vrouw fietsten mee. Een belangrijk onderdeel van de tocht was het beantwoorden van verschillende vragen door de deelnemers. Er waren drie prijzen te winnen, waaronder een fiets en een navigatiesysteem. De fiets is beschikbaar gesteld door Fietssuper, het navigatiesysteem door Expert. Eigenwijze Evenementen uit Bodegraven was verantwoordelijk voor de organisatie. De fietstocht met gratis hapjes en drankjes is aangeboden door de gemeente Bodegraven.

Burgemeester Lokker:"Misschien is de fietstocht wel het begin van een hele mooie traditie."