Watersportverbond - KNWV

Schot wint ONK Solo

donderdag 9 september 2010

In het weekend van 3 tot en met 5 september deden op Westeinder 44 Soloâs mee aan het Open Nederlands Kampioenschap: 36 Nederlanders, 4 Engelsen en 4 Schotten. Na een spannende strijd mocht de Schot David Sword zich winnaar noemen van het ONK solo 2010.

De beste Nederlander was Marleen Gaillard, zij eindigde op een tweede plaats. De organisatie van het ONK Solo was in handen van WV Aalsmeer. Met meer dan twintig vrijwilligers zorgden zij voor een zeer geslaagd evenement, zowel op het water als na de wedstrijden op de kant.

Dag 1
Vrijdag begonnen de wedstrijden later dan gepland wegens gebrek aan wind. Later in de middag klaarde het weer goed op en was het prima zeil weer. Na drie wedstrijden ging Jack Kamminga verrassend aan de leiding. Kamminga had voor deze wedstrijd de Solo van zijn dochter geleend en dat bleek een goede zet. David Sword begon het toernooi niet al te sterk met een 27ste plaats, een vierde plaats en een OSC.

Dag 2
De eerste twee wedstrijden op zaterdag werden met een lichte en wisselvallige wind gezeild. Hierna werd er gezamenlijk geluncht en kon er nog één wedstrijd worden gezeild. De laatste wedstrijd van
zaterdag werd afgelast wegens te weinig wind. Na dag twee stond Marleen Gaillard aan de leiding. Sword had ook een goede dag en klom op naar plek tien.

Dag 3
Op zondag zette Sword de eindsprint in. Hij eindigde in de drie races als nummer twee, nummer één en nog een keer nummer twee. Na negen races kon hij zijn twee slechte resultaten van de vrijdag aftrekken en daarmee werd hij Nederlands Kampioen en winnaar van de Visitors Trophee. Marleen Gaillard won als tweede de Prijs voor de beste Nederlander en de Ladies Cup. De 18-jarige Pete Mitchell won de Junior Trophee en zijn vader David Mitchell moest zich tevreden stellen met een vierde plaats en de Masters Cup (50+).

Foto is gemaakt door: Christiane Kasdorp