Gerechtshof 's-Gravenhage


Uitspraak Hof Den Haag over vermeende bedreiging terroristisch misdrijf

Den Haag, 9 september 2010 - De Strafkamer van het Gerechtshof 's Gravenhage heeft op 8 september 2010 uitspraak gedaan in een zaak waarin een verdachte onder meer terechtstond wegens bedreiging met een terroristisch misdrijf. Deze bedreiging zou de man in e-mails hebben geuit.

De verdachte stond in hoger beroep terecht, omdat hij in 2009 e-mails zou hebben gestuurd naar het Korps Landelijke Politie Diensten en naar zijn voormalige advocaat, waarin hij dreigde met het plegen van een aantal aanslagen. De rechtbank had de verdachte integraal vrijgesproken, waarna de officier van Justitie hoger beroep instelde.

Ter zitting in hoger beroep verzocht de verdachte om aanhouding van de behandeling van de zaak, omdat zijn raadsman geen oproeping zou hebben ontvangen en niet aanwezig was. Nadat de advocaat-generaal aankondigde dat hij van plan was vrijspraak te vragen, heeft het hof het aanhoudingsverzoek wegens gebrek aan belang afgewezen en het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in het hoger beroep.

Bron: Gerechtshof 's-Gravenhage Datum actualiteit: 9 september 2010 Naar boven