FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Lelie

FLORAHOLLAND (9 september 2010) - Op 3 september 2010 heeft D. Jansen een toelichting gegeven op centralisering veilen vestiging Aalsmeer. Tribune A en B is sterk verouderd. Er is besloten om de inkoop te gaan centraliseren op tribune E en F. De komende tijd zal dit gefaseerd ingevoerd worden. Volgens planning gaan vanaf 15 november alle klokken draaien op tribune E en F. Een heel aantal producten op deze tribune worden via beelden verkocht. Bij het product Lelie komt het product nog fysiek voor de klok langs. Het is wel mogelijk om beelden mee te sturen zodat deze voor KOA kopers zichtbaar zijn. De VGB heeft onlangs het beleid m.b.t. fotomateriaal aangepast. Zij geven de voorkeur aan een kwekerfoto. Wanneer deze niet aanwezig is, wordt de VKC-foto gebruikt.

F. Wever heeft de stand van zaken het marktplan en daaraan gekoppeld de activiteiten toegelicht. Het marktplan wordt gevolgd door de FPC.

Onlangs is de nieuwe werkwijze FPC's geëvalueerd. De evaluatie is besproken tijdens de vergadering. De FPC-leden streven naar een betere opkomst, willen meer daadkracht van FloraHolland en willen op tijd betrokken worden in beleidszaken/veranderingen. Gezamenlijk gaan zij deze doelen oppakken. Zomer 2011 wordt het functioneren met de FPC wederom besproken.

Na de vergadering heeft de FPC een bezoek gebracht aan Gebr. Starkenburg. Begin 2010 heeft de Gebr. Starkenburg een enquête georganiseerd onder de inkopers op vestiging Rijnsburg. Gebr. Starkenburg wil graag dat er kritisch gekeken wordt naar de invoering van beeldveilen. Zij zijn voorstander van beeldveilen met fysiek product langs de klok. Op deze manier kunnen alle kopers bediend worden, wat koopkracht bevorderd. De FPC is het eens met dit standpunt. En zou willen dat FloraHolland beter naar de wensen van kopers en kwekers luistert. Het is van groot belang voor de prijsvorming dat er grote, middelgrote en kleinere bedrijven op de klok in blijven kopen. Verder is de prijsvorming ook gedeeltelijk afhankelijk van de sfeer op de tribune.

In verband met de discussie over voorbehandelen bij Lelie wordt de volgende vergadering (2 december 2010) gekoppeld aan een bezoek aan Pokon/Chrysal.