Gemeente Den Haag

BAVA Lichtarchitectuur wint Zilveren Ooievaar 2010


* Laatste wijziging: 09 september 2010

BAVA Lichtarchitectuur is de winnaar van de Haagse Zilveren Ooievaar 2010. Op 8 september nam dit bedrijf op het gebied van duurzaam ondernemen de jaarlijkse onderscheiding voor uitzonderlijk ondernemerschap en verdiensten voor de stad Den Haag in ontvangst.

Wethouder Henk Kool (Economie) - voorzitter van de jury - reikte de prijs uit tijdens het Ondernemersplein. Kool roemde de aandacht voor innovatie van het bedrijf en de positieve bijdrage die wordt geleverd aan de duurzame ontwikkeling van de stad. De prijs bestaat uit een cheque ter waarde van tienduizend euro en de Zilveren Ooievaar trofee. Winnaars Zilveren Ooievaar en wethouder Kool

Voor de ondernemersprijs waren drie bedrijven genomineerd. Naast BAVA lichtarchitectuur waren dat Brood- en Banketbakkerij Hans en Frans Hessing en Mulder Sport.

Juryvoorzitter Henk Kool: "Uiteindelijk hebben wij gekozen voor BAVA Lichtarchitectuur, omdat het bedrijf enorm innovatief en creatief is. BAVA heeft een leidende positie in de wereld van verlichtingsarmaturen. Het bedrijf geeft bijvoorbeeld lichtadviezen aan de Hermitage in St. Petersburg. In Nederland loopt BAVA voorop in de ontwikkeling van LED verlichting. Door de positieve bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de stad is BAVA heel verdienstelijk voor de Haagse gemeenschap. En daar zijn wij trots op."

Genomineerden

Brood- en Banketbakkerij Hans en Frans Hessing levert als één van de laatste grote ambachtelijke bakkerijen met haar Haagse producten een positieve bijdrage aan de promotie van Den Haag.

De andere genomineerde Mulder Sport wordt geroemd vanwege de maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast zorgt Mulder Sport voor een positieve impuls in Den Haag Zuidwest door de investering in een nieuw zwembad.

Vorig jaar werd de Zilveren Ooievaar gewonnen door NACO Netherlands Airport Consultants.