Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout (NB), 09-09-2010

Politie houdt duo aan voor diefstal personenauto

NIEUWENDIJK - De politie heeft vanmorgen een 42-jarige man (Krimpen aan de IJssel) en een 30-jarige vrouw (Utrecht) aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij een autodiefstal. Beiden zijn op het bureau ingesloten.

Surveillerende agenten troffen vanmorgen op de vluchtstrook van de Rijksweg de
A27 een personenauto aan. De auto stond met de voorzijde tegen een hectometerpaaltje. Er waren op dat moment geen inzittenden in de auto aanwezig. Navraag wees uit dat de auto gesignaleerd stond als gestolen. In de directe omgeving troffen de agenten het duo aan. Beiden ontkenden ter plaatse enige betrokkenheid. Uit het ingestelde onderzoek blijkt dat beiden als verdacht aangemerkt konden worden.

' Stoere ' foto's leiden tot arrestatie

WAALWIJK - De politie heeft gisteravond in de Mr. Van Coothstraat twee minderjarige jongens van 15 en 16 jaar, beiden uit Drunen aangehouden. Agenten ontvingen de melding van oplettende getuigen dat twee mannen op het dak van een winkel geklommen waren. Beiden hadden hun gezicht bedekt met een bivakmuts. De politie zette de omgeving af en stelde een onderzoek in. Dit leidde naar de twee jongens. Op het bureau bleek dat het duo op dak geklommen was om 'stoere' foto's van zichzelf te maken. Dit verhaal werd bevestigd door de gsm's van het tweetal waarop diverse afbeeldingen van de jongens stonden met bivakmuts. Voorzien van een proces verbaal voor baldadig gedrag mochten beiden na verhoor het bureau verlaten.

Politie sluit man in na aantreffen van 42 gripzakjes hennep

GEERTRUIDENBERG - De politie heeft gisteravond een 26-jarige inwoner uit Waspik aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Hij is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Tijdens de surveillance controleerden agenten rond 20.30 uur op de Emmaweg de 26-jarige bestuurder van een personenauto. Tijdens het aanspreken roken ze een scherpe henneplucht. In de auto trof de politie 18 gripzakjes hennep en diverse Eurobiljetten aan. Omdat het vermoeden bestond dat de man thuis mogelijk ook hennep had doorzochten agenten zijn woning. Daar vonden ze nog 24 gevulde gripzakjes.

Politie adviseert geen autosleutels in zicht

ALMKERK - De politie onderzoekt een inbraak in een woning die tussen gisteravond 23.30 uur en vanmorgen 05.15 uur plaats gevonden heeft in een woning aan de Voorstraat. De daders gingen er met een auto, zwarte Volkswagen Golf, gekentekend 81-LJN-5 vandoor.

De daders hebben zich de toegang tot de woning verschaft door het raampje van de toiletruimte te forceren. Vermoedelijk hebben ze voorafgaand aan de inbraak van buitenaf in de woning gekeken. De autosleutels, die op de keukentafel lagen werden buit gemaakt. De auto, die voor de woning op het erf geparkeerd stond werd weggenomen.

Bestuurders gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT - Bij een verkeersongeval vanmorgen op de Oude Veerseweg, waarbij twee personenauto's betrokken waren, raakten twee
automobilisten gewond. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het Amphia Molengracht.

De politie ontving vanmorgen tegen 08.30 uur de melding van een verkeersongeval met letsel op de Oude Veerseweg. Daar troffen de agenten twee zwaar beschadigde auto's aan. Beide bestuurders, een 31-jarige man en een 60-jarige vrouw, beiden uit Oosterhout waren gewond. Onderzoek wees uit dat de 31-jarige automobilist in een bocht richting de Oude Veerseweg de controle over zijn voertuig verloor waardoor zijn auto via de middenberm op de rijbaan voor het
tegemoetkomend verkeer belandde. Daar botste hij frontaal op een auto die bestuurd werd door de 60-jarige vrouw. Zij liep ten gevolge van de aanrijding nekklachten op. De 31-jarige raakte gewond aan onder andere arm en been.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-09-2010 15:54 | © Regio Midden en West Brabant |