Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 09-09-2010

Tilburger mishandelt echtgenote

TILBURG - De politie heeft vannacht in een woning in de Kruidenbuurt de 31-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man is in het belang van het onderzoek ingesloten

De politie ontving rond 01.00 uur de melding van huiselijk geweld en nam poolshoogte. Daar troffen agenten de 31-jarige man en zijn 24-jarige vrouw aan. De vrouw had onder andere een bloedneus. Ze vertelde dat ze in de woning een conflict had gehad met haar
echtgenoot. Tijdens die ruzie had hij haar meerdere keren in het gezicht geslagen en haar woordelijk met de dood bedreigd.

Vader herkent gestolen fiets van dochter op marktplaats

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning in de Leharstraat een 49-jarige tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van een fiets. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een 51-jarige man uit Loon op Zand belde gisteravond even na 20.00 uur de politie. Hij meldde dat hij de gestolen fiets van zijn dochter op een digitale verkoopsite (marktplaats) had aangetroffen. De fiets was eerder die dag weggenomen bij het station in Loon op Zand. De politie stelde vervolgens een onderzoek in en trof de fiets in de woning aan. De bewoner mocht mee naar het bureau. De tweewieler kon terug naar de rechtmatige eigenaar.

Politie houdt Bulgaren aan voor diefstal ijzer

TILBURG - De politie heeft gistermiddag vier Bulgaren, twee mannen van 31 en 34 jaar en twee vrouwen van 26 en 29 jaar aangehouden. Het viertal wordt verdacht van diefstal ijzer. Allen zijn op het bureau ingesloten.

De politie ontving rond 15.30 uur de melding van een oplettende burger dat de inzittenden van een bestelbus zich vermoedelijk schuldig maakten aan diefstal. In de Hertogstraat zouden ze goederen in de bus laden. Surveillerende agenten troffen korte tijd later de bus aan. Naast de vier volwassenen zaten er ook twee kinderen in het voertuig. Verder was de bus volgeladen met ijzerwaren. Onderzoek wees uit dat het ijzer afkomstig was uit een container. De kinderen werden opgevangen door bureau Jeugdzorg. Hun ouders zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Minderjarigen bedreigen kind (10) met vuurwapen

TILBURG - De politie heeft gistermiddag op de Spoorlaan twee jongens van 12 en 14 jaar, beiden uit Tilburg aangehouden. Ze worden ervan verdacht een 10-jarige stadsgenoot met een vuurwapen te hebben bedreigd. Beiden zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Agenten kregen rond de klok van 14. 00 uur de melding dat op het Bizetplantsoen een 10-jarige jongen op straat met een vuurwapen was bedreigd. Agenten troffen de jongen aan die vertelde dat twee
onbekenden een vuurwapen op hem gericht hadden nadat hij ze had aangekeken. Voorzien van het signalement zocht de politie naar het tweetal. Op de Spoorlaan troffen ze beide jongens aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De jongste had een imitatievuurwapen in zijn broeksband. Het wapen is in beslag genomen.

Klant in lunchroom door het lint

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een lunchroom op de Westermarkt een 44-jarige Tilburger aangehouden voor vernieling. Tegen 14.30 uur namen agenten poolshoogte in het etablissement na een ontvangen melding van een lastige klant. Daar spraken medewerkers de agenten aan. De man die als klant in de zaak was ging door het lint na een ontvangen telefoongesprek. Hij greep de kassa en wilde daarmee de eetgelegenheid verlaten. Voordat hij naar buiten ging gooide hij de kassa op de grond. Daarna was het servies aan de beurt. Tijdens de vernielingen uitte hij al schreeuwend meerdere bedreigingen. Er ontstond paniek waarop diverse aanwezige klanten het pand uit renden. Het lukte het personeel de man vast te pakken en de politie in kennis te stellen. Op het bureau probeerde hij een agent te slaan.

Kind (12) bedreigt ander kind (7) met mes

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 12-jarig Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 7-jarig jongetje uit tilburg met een mes te hebben bedreigd.

De vader van de 7-jarige meldde het incident bij de politie
gistermiddag rond 13.45 uur. Hij vertelde dat zijn zoontje tijdens het buitenspelen benaderd was door de 12-jarige. Tijdens het contact had de 12-jarige een mes gepakt en het manneke bedreigd. De 7-jarige rende naar huis en vertelde zijn vader wat er gebeurd was. Samen met zijn zoon zocht hij in de omgeving en zag de verdachte een supermarkt inlopen. De politie werd geïnformeerd die de 12-jarige aantrof. Hij had een mes en enkele patronen op zak. Zowel het mes als de patronen zijn in beslag genomen.

Minderjarige opgepakt voor openlijke geweldpleging

TILBURG - De politie heeft gisteren een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 18-jarige stadsgenoot. De mishandeling vond plaats op dinsdag 07 september jl. in het Reeshofpark. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Op dinsdag 07 september jl. rond 19.00 uur was het slachtoffer samen met enkele bekenden op het Sneekpad . Op dat moment benaderde hem een groep jongeren waaronder de 15-jarige. De groep omsingelde het slachtoffer. De 15-jarige pakte het slachtoffer vast en sloeg hem in zijn buikstreek. De vrienden van het slachtoffer bemoeide zich ermee waarop de 18-jarige probeerde te vluchten. Zijn fiets werd
tegengehouden waarop de verdachte hem nog enkele klappen gaf.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-09-2010 15:51 | © Regio Midden en West Brabant |