Politie Zaanstreek-waterland

Autokrakers aangehouden

Purmerend, 09-09-2010 o De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen uit Litouwen van 20 en 21-jaar aangehouden op verdenking van autoinbraak.

Rond 05.30 uur troffen surveillerende agenten de twee mannen aan op het NS-station Weidevenne in Purmerend. De agenten wilden het tweetal controleren. Kennelijk hadden de mannen hier geen zin in en namen de benen. Op het perron troffen agenten twee tassen aan met daarin navigatiesystemen en inbrekerswerktuig. Na een korte achtervolging wisten de agenten de twee verdachten aan te houden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De aangetroffen goederen zijn inbeslaggenomen. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Gezien de stijging van het aantal autoinbraken in de Purmerendse wijk Weidevenne is de politie extra alert. Ook bewoners van de wijk worden via bewonersbrieven gevraagd extra oplettend te zijn.

Voor het opsporingsonderzoek verzoekt de politie om aangifte te doen indien u slachtoffer bent geworden van autoinbraak. Tevens is de politie op zoek naar mogelijke getuigen. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord belt u dan met de politie.