Rechtbank 's-Hertogenbosch


Café in Oss mag tijdelijk worden gesloten

âs-Hertogenbosch, 9 september 2010 - Een café in Oss mag tot en met 20 september a.s. worden gesloten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank âs-Hertogenbosch vandaag bepaald.

De burgemeester van de gemeente Oss besloot op 23 augustus jl. het café ât Kruugske per direct voor het publiek te sluiten tot en met 20 september 2010. De eigenaresse van het horecabedrijf maakte bezwaar tegen de tijdelijke sluiting en vroeg de bestuursrechter een voorlopige voorziening te treffen.

Volgens de burgemeester was er de afgelopen jaren sprake van voortdurende overtredingen van de geluidsnormen en daardoor ernstige overlast voor de omwonenden. De eigenaresse kreeg in dat kader negen dwangsommen opgelegd, die ze volgens de burgemeester niet heeft betaald. Ook organiseerde de eigenaresse zonder vergunning een evenement. De voorzieningenrechter vindt op basis van deze omstandigheden de vrees van de burgemeester gerechtvaardigd dat er gedurende de resterende dagen van de kermis van 2010 en de weken erna verdere ernstige verstoring van het woon- en leefklimaat zou plaatsvinden. Volgens de voorzieningenrechter was de burgemeester bevoegd het café zonder vooraankondiging te sluiten. Het belang van handhaving van de openbare orde is dit geval groter dan het belang van de eigenaresse om het café open te houden. De periode van 23 augustus 2010 tot en met 20 september a.s. vindt de voorzieningenrechter niet onredelijk, omdat de eigenaresse de aan haar opgelegde financiële sancties niet voldoet en er met name in het zomerseizoen sprake is van geluidsoverlast doordat ramen en deuren van het café dan open blijven.

LJ Nummer

BN6313

Zie het origineel
Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 9 september 2010 Naar boven