Rijksvoorlichtingsdienst

Werkbezoek Prins van Oranje aan Deltaprogramma IJsselmeergebied

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft 9 september een werkbezoek gebracht aan het Deltaprogramma IJsselmeergebied. Hij deed dit in zijn functie van voorzitter van de Adviescommissie Water (AcW).

Het Deltaprogramma IJsselmeergebied is onderdeel van het Nationale Deltaprogramma, dat beoogt Nederland ook voor de volgende generaties te beschermen tegen hoogwater en te zorgen voor voldoende zoetwater. Het Deltaprogramma IJsselmeergebied onderzoekt hoe in de toekomst water uit het IJsselmeer naar de Waddenzee afgevoerd kan blijven worden en wat de gevolgen zijn van een ander waterpeilbeheer. Verder wordt onderzocht hoe Nederland in de toekomst gebruik kan blijven maken van een zoetwatervoorraad in het IJsselmeer.

Tijdens zijn bezoek ontving de Prins uit handen van voorzitter Henk Kroes van het World Sustainability Centre een visiedocument. Het World Sustainability Centre is een centrum dat het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid van publiek en organisaties wil vergroten en een ontmoetingsplaats wil zijn voor het bedrijfsleven en wetenschappers. De Prins van Oranje sprak verder met ondernemers en vertegenwoordigers van natuurorganisaties.

Noot voor redacties (