Politie Rotterdam Rijnmond

BEROVING MAYFLOWERSTRAAT AANGEHOUDEN

DERDE VERDACHTE VAN BEROVING MAYFLOWERSTRAAT AANGEHOUDEN

Datum publicatie: 09-09-2010 09:04

ROTTERDAM-WEST - Een 23-jarige Rotterdammer is aangehouden in verband met een beroving met een vuurwapen begin dit jaar.

Op 17 februari komen een man en een vrouw thuis bij een woning aan de Mayflowerstraat. Zij staan voor de liften te wachten. Wanneer één van de liften beneden aankomt, springen er direct drie gemaskerde mensen uit. Zij bedreigen het echtpaar met ten minste één vuurwapen. Het stel wordt gedwongen hun waardevolle goederen af te geven. Dit weigeren zij. Er ontstaat een worsteling tussen de man en de belagers. Na een heftig handgemeen trekken de daders de tas van de vrouw haar arm en ze gaan er vandoor.

Er is een rechercheteam samengesteld om te achterhalen wie verantwoordelijk zijn voor deze beroving. Om dit duidelijk te krijgen, zijn er verschillende opsporingsmethoden gebruikt, zo werd de zaak behandeld in Opsporing Verzocht. Ook werden er flyers verspreid in de buurt.

Veel mensen voelden zich betrokken. Zowel op de uitzending als op het flyeren reageerden mensen. Hierdoor kwamen er bruikbare en waardevolle tips binnen.

Op donderdag 19 augustus 2010 is een eerste verdachte, een 19-jarige Rotterdammer, aangehouden. Deze verdachte zit nog vast. Maandag 30 augustus heeft een tweede verdachte, eveneens om een 19-jarige Rotterdammer, zich op het politiebureau gemeld. Hij zit ook nog in bewaring.

Een derde verdachte, een 23-jarige Rotterdammer, kon dinsdag 7 september worden aangehouden in Rotterdam-Zuid. Hij stond als toeschouwer tussen het overige publiek bij een incident. De politie vroeg alle aanwezigen om informatie, aangezien zij mogelijk getuige waren geweest van het incident. Ook werd zoals gebruikelijk om legitimatie gevraagd. Daaruit bleek dat de 23-jarige man gesignaleerd stond in de politiesystemen. Hij kon direct worden aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau.