Politie Rotterdam Rijnmond

AAN VOOR MENSENHANDEL

POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN VOOR MENSENHANDEL

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 09-09-2010 15:42

Het arrestatieteam en de Regionale Interventie Eenheid van politie Rotterdam Rijnmond hebben maandagochtend vroeg drie verdachten aangehouden op verdenking van mensenhandel. Het betreft het laten werken en vervolgens uitbuiten in de prostitutie.

De verdachten, een man van 23 en vrouw van 18 jaar uit Capelle a/d IJssel en een man van 63 jaar uit Rotterdam werden in hun woningen aangehouden. In de woning in Capelle was tevens een 2 jarig kind aanwezig dat aan Jeugdzorg is overgedragen. De drie zijn donderdag aan de rechter-commissaris voorgeleid en in bewaring gesteld.

De aanhouding is het resultaat van een onderzoek dat al enkele maanden loopt. Het eerste slachtoffer, destijds 16 jaar oud, werd ontdekt na een controle in de escortbranche. Naar aanleiding van haar verklaring werd een tweede slachtoffer van 16 jaar ontdekt. De meisjes, inmiddels allebei 17 jaar oud, hebben verklaard te zijn geronseld door de 18-jarige vrouw. De mensenhandel speelde zich af in Rotterdam, Capelle en ook elders in Nederland. De politie verwacht komende tijd meerdere aanhoudingen te doen in deze zaak. De beide slachtoffers zijn op een voor hun veilige plaats ondergebracht.


Noot voor redacties
(