Gemeente Almelo

Forse uitbreiding capaciteit fietsenstallingen NS-station Almelo

9 september 2010 - Dit najaar gaat ProRail het aantal fietsplekken bij het NS-station fors uitbreiden. De bestaande fietsenstalling aan de centrumzijde van het station wordt vervangen door een overkapte fietsenstalling. Deze stalling heeft met twee lagen een capaciteit van 500 fietsten. Aan de kant van het ROC (westzijde) worden 288 overkapte fietsplekken geplaatst. Samen met de 144 bestaande fietsplekken, zullen hier na afronding van fase 1 in totaal 432 fietsplekken zijn.

In de volgende fase zullen aan de centrumzijde nog eens 320 fietsplekken extra worden gerealiseerd. Om realisatie van deze uitbreiding mogelijk te maken is een herstructurering van het Stationsplein noodzakelijk. Na uitvoering van fase 2 zal het totaal aantal fietsplekken rond het station 1252 bedragen.

Fietsenstalling NS-station Almelo

De uitbreiding van het aantal fietsplekken maakt deel uit van project `Ontwikkeling Stationsgebied Almelo'. Hiervoor hebben de gemeente en de Provincie een convenant getekend. Met als doel de ontwikkeling van het station en stationsgebied te stimuleren en zo de aantrekkingskracht van het station en stationsgebied voor reizigers, bezoekers, bewoners te vergroten.