CNV Onderwijs

9 september 2010

Regeling belastingvoordeel vakbondscontributie

Categorie: Basisonderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs, BVE, Agrarisch onderwijs, Hoger onderwijs

Leden werkzaam in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, de bve-sector en het hoger beroepsonderwijs profiteren van de regeling belastingvoordeel vakbondscontributie.
Dit levert een aanzienlijk netto-voordeel op dat kan oplopen tot zo'n 45% van het contributiebedrag wat in een kalenderjaar wordt betaald.

Het netto-voordeel wordt achteraf met u verrekend bij de uitbetaling van de eindejaarsuitkering. U krijgt dan netto een hogere eindejaarsuitkering.

De leden in de genoemde sectoren waarvan wij een actueel e-mailadres hebben, krijgen op 10 september een e-mail van ons met een persoonlijke link naar het formulier om het belastingvoordeel aan te vragen. In deze brief staat precies aangegeven hoeveel contributie u in dat kalenderjaar heeft betaald. Deze verklaring hoeft u alleen maar te ondertekenen en vóór 1 november in te leveren bij de salarisadministratie (of directie) van uw school. Uw werkgever is verplicht deze verklaring in te nemen en voor de uitbetaling zorg te dragen.

Leden waarvan wij geen e-mailadres hebben kunnen naar www.cnvo.nl/contributie gaan. U kunt daar inloggen met uw lidnummer en postcode. Ook langs die weg kunt u uw persoonlijke formulier downloaden.

Als u om welke reden ook het formulier niet op deze manier kunt of wilt downloaden, dan zullen wij u het aanvraagformulier uiterlijk 15 oktober op papier toesturen. U hoeft daartoe niets te doen.

Dit betekent overigens dat u gewoon maandelijks uw contributie betaalt en achteraf een fors deel via de werkgever terug krijgt.

Het is dus niet zo dat uw werkgever rechtstreeks aan CNV Onderwijs betaalt.

---