Woningcorporatie Ymere

Windstil Overhoeks Vlieger Festival enthousiast bezocht

9-9-2010

Op zonnige zaterdag 4 september maakten en versierden ruim 200 ouders en kinderen vliegers aan de noord-oever van het IJ in Amsterdam-Noord

Ondanks dat de weergoden een windstille dag hadden bezorgd, mocht dat de pret van de kinderen niet drukken. Onder het genot van een heerlijk stralend zonnetje, waren zij vooral onder de indruk van hun eigen-gemaakte-vlieger en blij met de ruimte aan het IJ om vrij te kunnen vliegeren.

Doel van het festival was om bewoners uit de Van der Pekbuurt en de nieuwe wijk Overhoeks kennis met elkaar te laten maken. Ouders en kinderen maakten en versierden hun vlieger op de Home Made Markt op het Van der Pekplein.

Er waren prachtige creaties. Vervolgens konden de kinderen hun vlieger oplaten in Overhoeks aan het IJ. Vanaf de Buiksloterwegpont konden passanten meegenieten van de vliegerkunsten, die mogelijk waren bij windkracht twee.

Het festival werd ingeluid door buurtzangers Ruud Versteeg en Kid, die een rap zongen op het lied 'De Vlieger' van André Hazes. Daarna was het aan demonstratieteam 'De Sky-Flyers' om met de deelnemers een paar manshoge vliegers in elkaar te zetten.

Winnaars
Sander, Bilal, Lasse en Nashoba wonnen zaterdag 4 september de 1e en 2e prijs voor de mooiste vlieger. Deze ontvingen zij uit handen van stadsdeelvoorzitter Rob Post (rechts op de foto) en regio-directeur Ymere Ron Onverzaagt tijdens het eerste Overhoeks Vlieger Festival. De prijzen zijn gesponsord door EYE Filminstituut, dat eind 2011 aan het IJ zijn deuren opent.