Stichting Bouw Research

Ketensamenwerking mogelijk door Systems Engineering?

9 september 2010

Woningbouwstichting AWS Beter Wonen uit Almelo, aannemer Dura Vermeer uit Hengelo en De Witte - Van der Heijden Architecten laten een mooi voorbeeld zien van ketensamenwerking in nieuwbouw. Ze hebben de ontwikkeling van woningbouwproject aan de Rombout Verhulstlaan in Almelo ingestoken middels Systems Engineering (SE).

Bij SE is het van belang dat op voorhand zoveel mogelijk wensen en eisen van alle belanghebbenden verzameld worden. Groot voordeel met SE is dat het plan breed gedragen wordt, zowel binnen als buiten Beter Wonen. Samen, met alle partijen, wordt het project vorm gegeven. Voor meer informatie zie
http://www.awsbeterwonen.nl/Nieuwbouw%20Rombout%20Verhulstlaan.

Spekkink C&R voert namens SBR een vooronderzoek naar (on)mogelijkheden van toepassing van SE-principes in de B&U sector. Als afsluitend onderdeel van het vooronderzoek organiseert SBR op 10 september een rondetafelgesprek. De uitkomsten van het vooronderzoek zullen als leidraad worden gebruikt voor eventuele vervolgontwikkelingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr.ir. Perica Savanovi?, projectmanager cluster Bouwproces en Bedrijfsvoering, 010-2065959.