Gemeente Ameland


Vier sterren voor âzeer schoon strandâ van Ameland

Bij de verkiezing âSchoonste strand van Nederlandâ is het strand van Ameland beoordeeld als âzeer schoon strandâ en beloond met vier sterren. Dit werd op de feestelijke uitreiking op donderdag 9 september 2010 in Strandpaviljoen Vooges in Zandvoort bekendgemaakt door Stichting Nederland Schoon.

Het is de achtste keer dat de verkiezing werd georganiseerd door Stichting Nederland Schoon. In 2007 ging Ameland er met de hoofdprijs vandoor en mocht daarmee een jaar lang de titel âSchoonste strand van Nederlandâ voeren. Het strand van Ameland werd in 2008 en 2009 beoordeeld als 'schoon strand'. Volgens de stichting is het Amelander strand dit jaar één van de tien schoonste stranden van Nederland.

Wethouder Nico Oud: âHet is altijd maar de vraag hoe je eindigt in de Schoonste Strand-verkiezing. Een aantal weken noordenwind of een strandfeest kan fataal zijn voor de einduitslag. Toch scoort Ameland al jaren goed bij deze verkiezing, omdat we het strand goed schoonhouden. Een schoon strand zien we als een visitekaartje van het eilandâ. De gemeente Ameland zet zich actief in om de stranden op het eiland schoon te houden met behulp van een strandschoonmaakmachine en schoonmaakacties met medewerking van onder andere strandjutters en scholen. Nico Oud: âZonder de inzet van de vele vrijwilligers en medewerkers van de gemeente zouden de stranden van Ameland niet tot de schoonste stranden van Nederland behoren. We mogen trots zijn op het behaalde resultaat.â

00070_Strand_RGB
Strand van Ameland ****

Net als in 2009 heeft de ANWB de inspecties verricht tijdens twee onaangekondigde rondes. Per ronde zijn de stranden zowel âs middags als de daaropvolgende ochtend geïnspecteerd. De resultaten werden beoordeeld door de jury. De verkiezing wordt door Stichting Nederland Schoon uitgevoerd en is een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, het ministerie van VROM en de VNG.

Â

Â

Â

Â

Â

Â