Gemeente Eindhoven

Gemeente maakt geld vrij voor taalcursussen laaggeletterden

Voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen stelt de gemeente Eindhoven in 2010 EUR100.000 extra beschikbaar voor cursussen. Dit is besloten bij de vaststelling van het `Aanvalsplan Laaggeletterdheid'. Hiermee wil de gemeente aandacht blijven vragen voor het probleem van laaggeletterdheid en laaggeletterden stimuleren om een cursus te volgen.

Met het geld dat de gemeente beschikbaar stelt, kunnen laaggeletterden een basiscursus volgen in Eindhoven. Mensen die inmiddels een cursus volgden en deze voortijdig moesten afbreken vanwege bezuinigingen door het Rijk, kunnen deze nu voortzetten.

In Eindhoven is naar schatting 14% van de mensen in de leeftijd van 15-74 jaar laaggeletterd. Voor veel mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is het een drempel om hulp te zoeken. Lenie Scholten, wethouder Welzijn en Zorg : "We vinden het als gemeente heel belangrijk dat zoveel mogelijk laaggeletterden, al dan niet via intermediairs, de stap durven zetten om zich te laten scholen. Kunnen lezen en schrijven is een belangrijke voorwaarde om mee te kunnen doen in onze samenleving."

Naast aandacht blijven vragen voor laaggeletterdheid gaat de gemeente zelf onder meer ambtenaren trainen in het schrijven van begrijpelijke taal.

Aanmelden cursus

Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen of mensen die iemand kennen die laaggeletterd is, kunnen voor meer informatie over een cursus in de buurt bellen met het landelijke nummer 0800 - 023 44 44.
Streep
Voeg toe op:
Facebook Twitter Hyves Linkedin Blogger igoogle Nujij