Gemeente Heeze-Leende


Aanbesteding Virtueel Plein

In Sterksel worden momenteel verschillende projecten in het kader van het integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP) ten uitvoer gebracht. Eén van deze projecten is het Virtueel Plein Sterksel.

Een Virtueel Plein is een centrale ontmoetingsplaats, zoals een dorpsplein, maar dan een plein in de digitale werkelijkheid van computernetwerken en het internet. Een centrale omgeving om lokale informatie uit te wisselen en zaken te doen zoals op de weekmarkt. Het vormt een digitale ontmoetingsplek en een platform voor vraag en aanbod waar mensen die behoefte aan gezelschap hebben, in contact gebracht worden met mensen die hen dit kunnen bieden. Omdat een markt behoefte heeft aan aanbieders en afnemers, werkt de projectgroep hard aan het opsporen en in kaart brengen van beide groepen.

Daarnaast heeft de projectgroep de afgelopen maanden hard gewerkt aan het omschrijven van de techniek achter het Virtueel Plein, waar vraag en aanbod eenvoudig bij elkaar gebracht moet kunnen worden. Deze omschrijving heeft geleid tot een programma van eisen.

Offerte
Conform ons inkoopbeleid is voor het ontwerpen van een Virtueel Plein bij vier kandidaten een offerte aangevraagd. Dit is gebeurd bij twee lokale, één regionale en één landelijke partij. Aan de hand van de gunningssystematiek zoals omschreven in het programma van eisen, is één van deze kandidaten als winnaar naar voren gekomen. Deze winnaar is Tableaux Mediamakers uit Heeze. Tableaux gaat vanaf nu aan de slag met het bouwen van het Virtueel Plein, dat eind december opgeleverd dient te zijn.