Provincie Utrecht

Wie wint dit jaar de Utrechtse Jeugdzorg Award?

Vandaag is de verkiezing van de Utrechtse jeugdzorgwerker 2010 van start gegaan. De verkiezing wordt voor de tweede keer georganiseerd en is een belangrijk onderdeel van de Week van de Jeugdzorg. Met de Utrechtse Jeugdzorg Award worden hulpverleners en pleegouders bedankt voor hun bijzondere inzet. De prijs is een gezamenlijk initiatief van de provincie Utrecht, alle Utrechtse jeugdzorgorganisaties, Bureau Jeugdzorg Utrecht, cliëntenplatform JIJ-Utrecht en de Kinder-telefoon. De winnaar ontvangt een geldprijs van 1000,- euro te besteden aan een goed doel in de jeugdhulpverlening en natuurlijk de titel van meest bijzondere Utrechtse Jeugdzorgwerker van 2010!

Week van de Jeugdzorg
Tijdens de Week van de Jeugdzorg 2010, van 13 t/m 20 november, worden diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. Hoogtepunt van de Week in de provincie Utrecht is het Utrechtse Jeugdzorgfestival. Dit vindt plaats op woensdagavond 17 november van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Utrechtse Provinciehuis.

Op het programma staat, naast de uitreiking van de Utrechtse Jeugdzorg Award, ook het Filmfestival waarin jongeren uit én buiten de jeugdzorg hun eigen gemaakte film presenteren. In deze films laten de jongeren zien hoe verschillend, maar vooral ook hoe hetzelfde zij zijn.

Kandidaten aanmelden voor de Jeugdzorg Award
Zowel jongeren, (pleeg)ouders als jeugdzorgwerkers kunnen kandidaten aanmelden voor de Jeugdzorg Award. Dit kan tot uiterlijk 15 oktober 2010 via een formulier op
www.weekvandejeugdzorgutrecht.nl/jeugdzorgaward.

Prijs
Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de winnaar is van de Utrechtse Jeugdzorg Award 2010. Hij of zij ontvangt een geldprijs van 1000, - euro te besteden aan een goed doel in de jeugdhulpverlening en de titel van meest bijzondere Utrechtse Jeugdzorgwerker van 2010.

Winnaar Jeugdzorg Award 2009
Vorig jaar is de Award gewonnen door Erik van Winkelhoff, medewerker bij de crisisopvang van Timon. Op
www.weekvandejeugdzorgutrecht.nl/filmpjes zijn beelden te zien van de uitreiking van deze Award. Door het winnen van de Award is Erik benoemd tot Utrechtse Jeugdzorgambassadeur. Op www.ujc.nl schrijft hij over zijn ervaringen als jeugdzorgwerker.

Filmpje
Kijk voor meer informatie over de Utrechtse Jeugdzorg Award en of voor aanmelding op www.weekvandejeugdzorgutrecht.nl of bekijk het promotiefilmpje op www.youtube.com

Voor persinformatie:
femke.bakker@provincie-utrecht.nl, (030) 258 2434

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 9111