Ingezonden persbericht

NACHTBURGEMEESTERSVERKIEZING UTRECHT 2010

'Utrecht kiest een nieuwe nachtburgemeester. Na 10 jaar Cees van Leeuwen lopen mogelijke opvolgers zich warm voor een verhitte verkiezingsstrijd'

Utrecht, 3 augustus 2010

Op 9 september kiest Utrecht een nieuwe nachtburgemeester. Finalisten zijn: feestcollectief Boemklatsch, oud-gediende dj DNA, feesten- en evenementenorganisator Michel Matthijssen (oa Supernatural) en kroegbaas Claire Hoare (café De Donder). De verkiezingsstrijd barst vanaf vandaag los.

De verkiezing om het nachtburgemeesterschap wordt georganiseerd door uitgaansmagazine NL30, AD Utrechts Nieuwsblad en Club Monza. Afgelopen weken stelden AD Utrechts Nieuwsblad en NL30 een longlist samen met kandidaten. De vandaag bekend gemaakte finalisten strijden donderdag 9 september om de titel Nachtburgemeester van Utrecht. Het aanwezige publiek laat op deze avond zijn stem horen en bepaalt samen met een vakjury wie voor Utrecht de nieuwe ambassadeur van de nacht wordt. De verkiezing vindt plaats in Club Monza.

De nieuwe nachtburgemeester treedt in de voetsporen van Cees van Leeuwen, die de afgelopen jaren zijn stempel heeft gedrukt op de Utrechtse nacht. Hij bemoeide zich met de bierboot, maakte zich hard voor vrije sluitingstijden en organiseerde de Bluesroute waarmee hij honderdduizenden mensen naar Utrecht trok. Nu is hij graag bereid het stokje over te geven. Cees is op 9 september bij de verkiezingen aanwezig als jurylid.

De verkiezingsstrijd tussen de vier genomineerden barst vanaf vandaag los. Utrecht is de komende weken het toneel van een verhitte verkiezingscampagne, en dat zal in het straatbeeld te zien zijn. Kom ook op 9 september naar Club Monza en vul een stembiljet in! De deuren gaan open om acht uur. Entree is gratis.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht