Ingezonden persbericht

MORGEN DE FINALE

NACHTBURGEMEESTERSVERKIEZING UTRECHT 2010

Utrecht kiest morgen een nieuwe nachtburgemeester. Na 10 jaar Cees van Leeuwen presenteren drie finalisten in Club Monza hun plannen voor de nacht

Utrecht, 8 september 2010

Morgen kiest Utrecht een nieuwe nachtburgemeester. Finalisten zijn: feestcollectief Boemklatsch, oud-gediende dj DNA en feesten- en evenementenorganisator Michel Matthijssen (oa Supernatural). Finalist Claire Hoare is wegens privé-omstandigheden uitgevallen. De verkiezingsstrijd barst donderdagavond vanaf 21.30 uur los. Deuren gaan open om 20.00 uur. Entree is gratis en vol = vol.

De verkiezing om het nachtburgemeesterschap wordt georganiseerd door uitgaansmagazine NL30, AD Utrechts Nieuwsblad en Club Monza. De avond wordt gepresenteerd door acteur/ cabaretier Edo Brunner. De jury wordt bevolkt door de huidige nachtburgemeester Cees van Leeuwen, Isis van der Wel (nachtburgemeester van Amsterdam), Monzabaas Hatim el Khatib, Pamela Wilhelmus (hoofdredacteur van uitgaansmagazine NL30) en Robin Rotman (partyverslaggever van AD Utrechts Nieuwsblad).

De finalisten zullen elk hun plannen voor de nacht ontvouwen. Het aanwezige publiek laat op deze avond zijn stem horen en bepaalt samen met de jury wie voor Utrecht de nieuwe ambassadeur van de nacht wordt. De verkiezing vindt plaats in Club Monza. Cultuurwethouder Frits Lintmeijer is aanwezig om zijn steun aan de winnaar uit te spreken.

De nieuwe nachtburgemeester treedt in de voetsporen van Cees van Leeuwen, die de afgelopen jaren zijn stempel heeft gedrukt op de Utrechtse nacht. Hij bemoeide zich met de bierboot, maakte zich hard voor vrije sluitingstijden en organiseerde de Bluesroute waarmee hij honderdduizenden mensen naar Utrecht trok. Nu is hij graag bereid het stokje over te geven. Cees is op 9 september bij de verkiezingen aanwezig als jurylid en geeft een afscheidsoptreden, uiteraard in bluesstyle.

Utrecht is de afgelopen weken het toneel geweest van een verhitte verkiezingscampagne; posteracties, guerillaoptredens en internetvirals. Kom morgen (donderdag 9 september) naar Club Monza en vul een stembiljet in! De deuren gaan open om acht uur. Entree is gratis. En vol = vol.

Noot voor redacties