Ingezonden persbericht


PERSBERICHT DE BALIE

Crash Course Congo - Wit, wit, wit, wit klopt mijn hart do 9 september, 20.30 uur / ¤ 7 / ¤ 5

In zes afleveringen Crash Course Congo, van september t/m november 2010 in De Balie onderzoeken wij het heden, verleden en de toekomst van Congo. In het openingsprogramma Wit-wit-wit-wit klopt mijn hart gaat David Van Reybrouck, die dit jaar het boek Congo - een geschiedenis schreef, in gesprek met schrijver Babah Tarawally over Congo als spiegel van de wereld. Daarnaast vertelt Van Reybrouck ook over schrijven over Afrika in deze tijd van wellness en lifestyle, en legt hij uit waarom het nodig is 'vuile handen' te maken in een poging voorbij te gaan aan het verlammende postmodernisme en het politiek correct spreken over Afrika. Tot slot vertellen verschillende betrokkenen over hun verbintenis met Congo. Waarom kunnen we eigenlijk niet om dit land heen?

Met verder: Jan Joseph Stok (fotograaf), Marie Christine Siemerink (projectcoördinator, Artsen zonder Grenzen), Paul Mbikayi (ingenieur Rijkswaterstaat), Ernestine Comvalius (directeur Krater Theater) en Theatergroep OMSK.

De serie Crash Course Congo wordt mede mogelijk gemaakt door het NCDO en SNS Reaal. Wit-wit-wit-wit klopt mijn hart is onderdeel van Allez Congo dat De Balie samen met Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond organiseert.

Voor meer informatie, zie www.debalie.nl en programmaboekje.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie: onderstaande informatie is

Ingezonden persbericht