Gemeente Tilburg

Nummer
2010283BW
Datum
3 september 2010

Klassiek concert op Pieter Vreedeplein
Donderdag 9 september tussen 19.30 en 21.00 uur

Op donderdag 9 september vindt voor de derde keer het Pieter Vreedepleinconcert plaats. Het klassieke concert is gratis toegankelijk en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Het concert wordt uitgevoerd door het Tilburgs Festival Orkest, hét stedelijk symfonieorkest bestaande uit zestig muzikanten, onder leiding van Marcel Geraeds. Op het plein staan banken en het Brabants Dagblad deelt kartonnen krukjes uit die gebruikt kunnen worden als tafeltje of stoeltje.
Programma
Dit jaar staat het concert in het teken van het thema 'de wereld danst'. Op een verrassende wijze worden bezoekers meegenomen in de wereld van muziek en de Zuid Amerikaanse dans. Als speciale gast verzorgt Natalia Gabunia op viool een solooptreden. Het programma ziet er op 9 september als volgt uit: 19.30 uur Opening door wethouder Erik de Ridder en Jos Melchers directeur van MAB Development
19.35 uur Aanvang concert
L. Bernstein Candide ouverture
A. Khachaturian delen uit de 'Gayaneh' suite
M. Ravel Alborada del Grasioso
M. Ravel Tzigane solist: Natalia Gabunia (viool)

-pauze-
M. de Falla La vida Breve (interlude and dance)
A. Copland Buckaroo and Hoe down uit 'Rodeo'
P. Moncayo Huanpango
A. Márquez Danzón No. 2 m.m.v. Albede Dance Act
21.00 uur Einde concert
Samenwerking
Het Pieter Vreedepleinconcert is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de gemeente Tilburg, ontwikkelaar MAB Development en belegger in retailvastgoed Corio Nederland.
De eerste editie vond plaats tijdens de officiële opening van het plein in 2008. Dit evenement viel toen zo in de smaak dat de verschillende partijen geld beschikbaar hebben gesteld om het concert ook de komende jaren te organiseren. Dit persbericht beschrijft activiteiten in Tilburg op initiatief van externe partijen.
---
Meer informatie
David Chapman, woordvoerder Erik de Ridder, 013 -542 99 52.