Dienstenbond CNV

Nieuws

8 september 2010

Cao-onderhandelingen Van Dijk Educatie van start

Binnenkort starten de onderhandelingen over de cao voor de werknemers van Van Dijk Educatie.

Hoofddoel van CNV Dienstenbond is minimaal behoud van de koopkracht voor de VDE medewerkers. Een belangrijke factor daarbij is het inflatieniveau voor 2010. Naast compensatie van inflatie kiezen wij voor extra investeringen in de toekomst van medewerkers in de vorm van afspraken over werkgelegenheid, scholingsbudget en sociale innovatie.

Daarnaast moet ook het belang van participatie in deze cao tot uitdrukking komen.
De bevolkingssamenstelling verandert; Nederland ontgroent, verkleurt en vergrijst. Het is belangrijk om mensen aan het werk te houden en mensen die aan de kant staan bij het werk te betrekken. Participatie is belangrijk voor de sociale cohesie en versterkt de economische zelfstandigheid van mensen. Mensen bij VDE moeten kunnen rekenen op werkzekerheid en daarnaast willen we afspraken maken over werkgelegenheid van WA-jongeren.

Al deze uitgangspunten hebben we zo concreet mogelijk proberen te vertalen in een cao-voorstellenbrief die de leden thuisgestuurd krijgen. Bespreek deze en geef eventuele door u gewenste veranderingen aan ons door. Dan kunnen die meegenomen worden in de cao-onderhandelingen.

Voor het doorgeven van u op- en aanmerkingen over de nieuwe cao kunt u terecht bij uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Uw opmerkingen ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk per email
g.seffinga@remove-this.cnvdibo.nl of per telefoon 0512-583 440.