Warchild


Radio 538 zet zich in voor War Child

9 september 2010 -
Radio 538 zet zich in voor War Child om meer oorlogskinderen te helpen.

Ter voorbereiding van de samenwerking tussen 538 en War Child, bezochten dj's Jeroen Nieuwenhuize en Jens Timmermans afgelopen week ons programma in Sierra Leone. Daar maakten zij het werk van War Child van dichtbij mee.

538 dj Jeroen Nieuwenhuize neemt deel aan een workshop van War Child, Sierra Leone Reis
Vanmiddag keren de 538 jocks terug uit Sierra Leone, waar honderdduizenden kinderen opgroeiden in een gewelddadige burgeroorlog. Ze spraken met kinderen en jongeren over hun oorlogservaringen, bezochten War Child-projecten en ondervonden wat het betekent om te leven in een voormalig oorlogsgebied. Jeroen en Jens kwamen zelf ook in actie: zij gaven kinderen les in radio maken.

Jeroen: "Van alle kinderen die ik heb ontmoet, voelde ik me het kleinste. Het was een enorme openbaring. Ik heb hier gezien wat echt belangrijk is. War Child helpt kinderen om weer vertrouwen te hebben in het leven."

538 dj Jens Timmermans geeft een radioworkshop voor oorlogskinderen in Sierra Leone Jens: "Ik moest echt janken om de oorlogsverhalen van Sierra Leone. Maar wat ik zag tijdens de War Child workshops was een brok positiviteit. De kinderen denken weer aan de toekomst."

Muziek
Iedere dag groeien nog miljoenen kinderen op in oorlog. Radio 538 zet zich in voor War Child om meer oorlogskinderen te helpen. Met een creatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child gebruikt in haar werk muziek om kinderen weer samen te brengen, hen te helpen hun emoties te uiten en om plezier te maken. Ook Radio 538 kent de kracht van muziek. Zonder muziek geen Radio 538.

Binnenkort volgt meer informatie over de samenwerking. Houd www.538voorwarchild.nl in de gaten!

Volg Jens en Jeroen op Twitter: http://twitter.com/JensTimmermans en http://twitter.com/jeroennovacasa