Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HEVO lanceert het boek 'BESTEK voor zorgvastgoed'

's Hertogenbosch, 9 september 2010 - Vandaag lanceert adviesbureau HEVO het boek 'BESTEK voor zorgvastgoed'. Het boek wordt tijdens het seminar 'Ziekenhuisvastgoed; kansen voor vastgoed- en facility management' officieel door Francis Pelders uitgereikt aan Iwan Liem, voorzitter F⤐MEX, Hans Touw, voorzitter NeVaP en Cees van Beukering, voorzitter VGME. Het boek, geschreven door zes adviseurs van HEVO, geeft directies, besturen en beslissers in de zorg het juiste gereedschap voor een verdere professionalisering van het vastgoedbeleid. De auteurs willen met dit boek praktische informatie geven en zorgbestuurders verder op weg helpen.

Francis Pelders, senior projectmanager HEVO: 'De zorgsector staat momenteel voor grote uitdagingen, ook op het gebied van vastgoed. De ontwikkeling van een gedegen vastgoedstrategie en -beleid is een proces dat vele stappen kent. 'Directies, besturen en beslissers in de zorg moeten leren werken in de 'nieuwe wereld' van de zorg. Door inzicht te geven in de verschillende onzekerheden en potentile risico's kunnen de juiste keuzes worden gemaakt en worden bedreigingen omgezet in kansen. Exemplarisch hiervoor is het omgaan met duurzaamheid. Dit thema staat nog niet structureel op de agenda, terwijl duurzaamheid veel kansen biedt. Niet alleen in financieel opzicht, maar ook op het gebied van een betere leef- en werkomgeving.'

Het boek verschaft de verschillende doelgroepen inzicht, hoe efficiënt om te gaan met zorgvastgoed. In zes hoofdstukken worden de belangrijkste thema's onder de aandacht gebracht: Behoeften, Eigendom en Financiering, Strategie, Toekomstbestendigheid, Exploitatie en Kwaliteit.

Over HEVO
HEVO adviseert en begeleidt opdrachtgevers in de zorg, overheid en onderwijs. Strategische vastgoedadvisering, procesmanagement en integrale huisvestingsoplossingen maken deel uit van de dienstverlening. HEVO is hierbij bereid om de financiële verantwoordelijkheid voor haar opdrachtgevers te dragen.

Noot voor de redactie,